Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Ellen EFTESTØL

H Eftestøl είναι Καθηγήτρια αστικού και εμπορικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Σκανδιναβικό Ινστιτούτο Ναυτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Όσλο. Είναι υπεύθυνη για την διεπιστημονική ερευνητική ομάδα INTERTRAN για τη Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα και Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, https://www.helsinki.fi/en/researchgroups/sustainable-law-and-business/about

Οι κύριοι τομείς διδασκαλίας και έρευνάς της σχετίζονται με τις Διεθνείς Εμπορικές Συναλλαγές. Διδάσκει, μεταξύ άλλων, δίκαιο των συμβάσεων, ενοχικό δίκαιο, δίκαιο αδικοπραξιών και δίκαιο μεταφοράς φορτίου. Ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για την έρευνα σχετική με ζητήματα αειφορίας. Μεταξύ των πιο πρόσφατων έργων (μαζί με τις S. Sankari και A. Bask): Sustainable and Efficient Transport - Incentives for Promoting a Green Transport Market, (2019): https://www.e-elgar.com/shop/sustainable-and-efficient-transport

Διατελεί ως Πρόεδρος ή μέλος διοικητικού συμβουλίου σε διάφορα ιδρύματα και οργανισμούς. Τελεί, επιπλέον, χρέη διαιτήτριας σε υποθέσεις εμπορικού δικαίου.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr