Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Ναυτικού Συνεδρίου, λαμβάνοντας υπόψη το διαρκώς μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό φορτίο και τη συνακόλουθη αδυναμία οποιασδήποτε πρόβλεψης, έλαβαν τη δύσκολη αλλά αυτονόητη απόφαση να αναβάλουν περαιτέρω τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου που είχε, εξ αναβολής, προγραμματιστεί για τις 27-29 Μαΐου 2021. Την απόφαση αυτή υπαγόρευσαν αφενός η προτεραιότητα της ασφάλειας και υγείας των συμμετεχόντων, αφετέρου η διαφύλαξη του κύρους και του χαρακτήρα του θεσμού ως forum διαδραστικού επιστημονικού διαλόγου, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και επαγγελματικής συναναστροφής. Τόσο ο ΔΣΠ όσο και η Οργανωτική Επιτροπή επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την πανηγυρική διεξαγωγή του Συνεδρίου, ευθύς άμα οι συνθήκες το επιτρέψουν, και κατά πάσα πιθανότητα την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2022. Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς να αποκλείονται επιμέρους ανανεώσεις. Οι πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί θα αξιολογηθούν και δύο εκ των τεσσάρων βραβείων Young Maritime Prizes θα απονεμηθούν, όπως είχε προβλεφθεί, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα διατεθούν για την επερχόμενη σειρά μελετών. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας, που συμπληρώνει του χρόνου μία τριακονταετία επιτυχούς παρουσίας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Dieter SCHWAMPE

O Dieter Schwampe είναι Καθηγητής ναυτικού, ασφαλιστικού και μεταφορικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Έχει σπουδάσει στην Κωνστάντζα, τη Βόννη και το Αμβούργο, ολοκλήρωσε την πρακτική δικηγορίας στο Αμβούργο, ενώ το 1984 απέκτησε το Διδακτορικό του Δίπλωμα. Το 1985 έγινε δεκτός στο Γερμανικό Δικηγορικό Σύλλογο και εντάχθηκε στη δικηγορική εταιρεία “Arnecke Sibeth Dabelstein”.

Παράσχει νομικές συμβουλές για ζητήματα ασφαλίσεων – αντασφαλίσεων, ιδίως ναυτασφαλίσεων (σύνταξη συμβολαίων, νομική εκπροσώπηση, τέλεση προσφυγών), ζητήματα ναυτικού δικαίου (συγκρούσεις πλοίων, προσάραξη, αρωγή και διάσωση, γενική αβαρία, ρύπανση, ναυλοσύμφωνα, φορτωτικές) κα μεταφορικού δικαίου (χερσαίας, εναέριας και εσωτερικής ναυσιπλοΐας μεταφορές). Αρκετά συχνά επιλέγεται ως διαιτητής.

Σε βάθος χρόνου έχει τελέσει διαλέξεις και ομιλίες σε περισσότερες από 100 εθνικές και διεθνείς οργανώσεις. Είναι Πρόεδρος του Γερμανικού Συλλόγου Ναυτικού Δικαίου, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ναυτιλιακής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής νομικών ζητημάτων και αστικής ευθύνης της Διεθνούς Ένωσης Ναυτικής Ασφάλισης (IUMI).


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2020

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org