Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Dieter SCHWAMPE

O Dieter Schwampe είναι Καθηγητής ναυτικού, ασφαλιστικού και μεταφορικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Έχει σπουδάσει στην Κωνστάντζα, τη Βόννη και το Αμβούργο, ολοκλήρωσε την πρακτική δικηγορίας στο Αμβούργο, ενώ το 1984 απέκτησε το Διδακτορικό του Δίπλωμα. Το 1985 έγινε δεκτός στο Γερμανικό Δικηγορικό Σύλλογο και εντάχθηκε στη δικηγορική εταιρεία “Arnecke Sibeth Dabelstein”.

Παράσχει νομικές συμβουλές για ζητήματα ασφαλίσεων – αντασφαλίσεων, ιδίως ναυτασφαλίσεων (σύνταξη συμβολαίων, νομική εκπροσώπηση, τέλεση προσφυγών), ζητήματα ναυτικού δικαίου (συγκρούσεις πλοίων, προσάραξη, αρωγή και διάσωση, γενική αβαρία, ρύπανση, ναυλοσύμφωνα, φορτωτικές) κα μεταφορικού δικαίου (χερσαίας, εναέριας και εσωτερικής ναυσιπλοΐας μεταφορές). Αρκετά συχνά επιλέγεται ως διαιτητής.

Σε βάθος χρόνου έχει τελέσει διαλέξεις και ομιλίες σε περισσότερες από 100 εθνικές και διεθνείς οργανώσεις. Είναι Πρόεδρος του Γερμανικού Συλλόγου Ναυτικού Δικαίου, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ναυτιλιακής Επιτροπής και μέλος της Επιτροπής νομικών ζητημάτων και αστικής ευθύνης της Διεθνούς Ένωσης Ναυτικής Ασφάλισης (IUMI).


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr