Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Ναυτικού Συνεδρίου, λαμβάνοντας υπόψη το διαρκώς μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό φορτίο και τη συνακόλουθη αδυναμία οποιασδήποτε πρόβλεψης, έλαβαν τη δύσκολη αλλά αυτονόητη απόφαση να αναβάλουν περαιτέρω τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου που είχε, εξ αναβολής, προγραμματιστεί για τις 27-29 Μαΐου 2021. Την απόφαση αυτή υπαγόρευσαν αφενός η προτεραιότητα της ασφάλειας και υγείας των συμμετεχόντων, αφετέρου η διαφύλαξη του κύρους και του χαρακτήρα του θεσμού ως forum διαδραστικού επιστημονικού διαλόγου, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και επαγγελματικής συναναστροφής. Τόσο ο ΔΣΠ όσο και η Οργανωτική Επιτροπή επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την πανηγυρική διεξαγωγή του Συνεδρίου, ευθύς άμα οι συνθήκες το επιτρέψουν, και κατά πάσα πιθανότητα την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2022. Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς να αποκλείονται επιμέρους ανανεώσεις. Οι πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί θα αξιολογηθούν και δύο εκ των τεσσάρων βραβείων Young Maritime Prizes θα απονεμηθούν, όπως είχε προβλεφθεί, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα διατεθούν για την επερχόμενη σειρά μελετών. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας, που συμπληρώνει του χρόνου μία τριακονταετία επιτυχούς παρουσίας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Gaël PIETTE

O Gaël Piette είναι Καθηγητής ναυτικού, ασφαλιστικού και ενοχικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Μπορντώ και ερευνητής των κέντρων CRDEI (Centre de Recherche et de Documentation Européennes et Internationales, Université de Bordeaux) και  IRJS (Institut de Recherche Juridique de la Sorbonne, département Sorbonne-Affaires-Finance, Université Paris 1 – Panthéon Sorbonne).
Το 2002 απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα ιδιωτικού δικαίου με άριστα και συγχαρητήρια της εξεταστικής επιτροπής. Κατά τα έτη 2003-2005 υπήρξε λέκτορας του Πανεπιστημίου Franche-Comté, ενώ από το 2005 μέχρι και σήμερα είναι Καθηγητής στο University of Bordeaux. 

Είναι μέλος του Γαλλικού Συλλόγου Ναυτικού Δικαίου (Association Française du Droit Maritime/ AFDM) και είναι μέλος της διοικητικής του επιτροπής, της Ένωσης Συγκριτικού Δικαίου (Société de Législation Comparée/ SLC) και της ομάδας εργασίας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για τα μη επανδρωμένα πλοία. Επιπλέον, είναι διαπιστευμένος εκπρόσωπος της Γαλλίας στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) και σύμβουλος του Διεθνούς Ναυτικού & Εναέριου Διαιτητικού Δικαστηρίου (Casablanca, Morocco).

Μεταξύ των πρόσφατων δημοσιεύσεων, Droit maritime (Lextenso, coll. Droit expert, 2018), Droit maritime (Pedone, 2017), όπως και πληθώρα δημοσιεύσεων ναυτικού δικαίου σε DMF, Gazette de la CAMP, Lexbase, Dalloz, Juris-Classeur, Répertoire commercial.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2020

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org