Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Ναυτικού Συνεδρίου, λαμβάνοντας υπόψη το διαρκώς μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό φορτίο και τη συνακόλουθη αδυναμία οποιασδήποτε πρόβλεψης, έλαβαν τη δύσκολη αλλά αυτονόητη απόφαση να αναβάλουν περαιτέρω τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου που είχε, εξ αναβολής, προγραμματιστεί για τις 27-29 Μαΐου 2021. Την απόφαση αυτή υπαγόρευσαν αφενός η προτεραιότητα της ασφάλειας και υγείας των συμμετεχόντων, αφετέρου η διαφύλαξη του κύρους και του χαρακτήρα του θεσμού ως forum διαδραστικού επιστημονικού διαλόγου, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και επαγγελματικής συναναστροφής. Τόσο ο ΔΣΠ όσο και η Οργανωτική Επιτροπή επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την πανηγυρική διεξαγωγή του Συνεδρίου, ευθύς άμα οι συνθήκες το επιτρέψουν, και κατά πάσα πιθανότητα την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2022. Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς να αποκλείονται επιμέρους ανανεώσεις. Οι πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί θα αξιολογηθούν και δύο εκ των τεσσάρων βραβείων Young Maritime Prizes θα απονεμηθούν, όπως είχε προβλεφθεί, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα διατεθούν για την επερχόμενη σειρά μελετών. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας, που συμπληρώνει του χρόνου μία τριακονταετία επιτυχούς παρουσίας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Esben POULSSON

O Esben Poulsson, Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS), εργάζεται στη ναυτιλιακή βιομηχανία για περισσότερα από 40 έτη. Για 20 συναπτά έτη εργάστηκε στην εταιρεία TORM σε ανώτατες διοικητικές θέσεις στο Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη, ενώ μετέπειτα μέχρι και το 2009 υπήρξε Προέδρος και του Διευθύνων Συμβούλος της TORM Singapore.

Επιπλέον, έχει διατελέσει μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ της X-Press Feeders (πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία στο κλάδο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων), της First Ship Lease Trust (πλοιοκτήτρια 24 πλοίων) και της Hafnia Tankers (πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια δεξαμενόπλοιων). Διατηρεί, επίσης, τη θέση μη εκτελεστικού Προέδρου της Cambiaso Risso Asia (εταιρεία παροχής μεσιτικών υπηρεσιών θαλάσσιας ασφάλισης) και είναι σύμβουλος της Straits Tankers.

Το 2015 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Ένωσης Σιγκαπούρης, της οποίας υπήρξε μέλος ήδη από το 2007. Είναι μέλος του ΔΣ της Ναυτιλιακής & Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης (MPA) και της συμβουλευτικής επιτροπής του Ναυτικού Ιδρύματος Σιγκαπούρης (Singapore Maritime Foundation). To 2016 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS), θέση που διατηρεί μέχρι και σήμερα.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2020

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org