Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Tomas HEIDAR

Ο Tomas Heidar είναι δικαστής του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Δίκαιο της Θάλασσας (ITLOS) από το 2014. Είναι Πρόεδρος του τμήματος αλιείας από το 2017 και μέλος του ειδικού τμήματος διαφορών σχετικών με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ του Μαυρικίου και Μαλδίβες στον Ινδικό Ωκεανό.

Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας (1982-1988). Είναι Λέκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας από το 1998, Διευθυντής του Ισλανδικού Ινστιτούτου για το Δίκαιο της Θάλασσας από το 2002 και Συνδιευθυντής και Λέκτορας του Rhodes Academy of Oceans Law and Policy από το 2003.

Είναι μέλος της αρμόδιας επιτροπής για το διορισμό υποψηφίων σε διεθνή δικαστήρια, μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Nordic Journal of International Law και του Aegean Review of the Law of the Sea and Maritime Law. Παράλληλα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Polar Law Institute (University of Akureyri) και συμβουλευτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Centre for Arctic Policy Studies (Institute of International Affairs, University of Iceland).

Μεταξύ των πρόσφατων δημοσιεύσεων του: “The Legal Framework for High Seas Fisheries in the Central Arctic Ocean”, σε International Maritime Economy: Law and Policy (Brill Nijhoff, 2017); “Foreword: The Rule of Law of the Sea”, σε Natural Resources and the Law of the Sea: Exploration, Allocation, Exploitation of Natural Resources in Areas under National Jurisdiction and Beyond (International Law Institute, 2017); “Conservation and Sustainable Use of Marine Biological Diversity Beyond Areas of National Jurisdiction: A Third Implementing Agreement under the Law of the Sea Convention?”, σε Liber Amicorum Guðmundur Eiríksson (University for Peace and O.P. Jindal Global University, 2017); “Introduction”, σε Guide to the Navigation of Marine Biodiversity Beyond National Jurisdiction (Editora D’Plácido, 2018).


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr