Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Ναυτικού Συνεδρίου, λαμβάνοντας υπόψη το διαρκώς μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό φορτίο και τη συνακόλουθη αδυναμία οποιασδήποτε πρόβλεψης, έλαβαν τη δύσκολη αλλά αυτονόητη απόφαση να αναβάλουν περαιτέρω τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου που είχε, εξ αναβολής, προγραμματιστεί για τις 27-29 Μαΐου 2021. Την απόφαση αυτή υπαγόρευσαν αφενός η προτεραιότητα της ασφάλειας και υγείας των συμμετεχόντων, αφετέρου η διαφύλαξη του κύρους και του χαρακτήρα του θεσμού ως forum διαδραστικού επιστημονικού διαλόγου, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και επαγγελματικής συναναστροφής. Τόσο ο ΔΣΠ όσο και η Οργανωτική Επιτροπή επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την πανηγυρική διεξαγωγή του Συνεδρίου, ευθύς άμα οι συνθήκες το επιτρέψουν, και κατά πάσα πιθανότητα την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2022. Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς να αποκλείονται επιμέρους ανανεώσεις. Οι πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί θα αξιολογηθούν και δύο εκ των τεσσάρων βραβείων Young Maritime Prizes θα απονεμηθούν, όπως είχε προβλεφθεί, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα διατεθούν για την επερχόμενη σειρά μελετών. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας, που συμπληρώνει του χρόνου μία τριακονταετία επιτυχούς παρουσίας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Tomas HEIDAR

Tomas Heidar είναι δικαστής του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Δίκαιο της Θάλασσας (ITLOS) από το 2014. Είναι Πρόεδρος του τμήματος αλιείας από το 2017 και μέλος του ειδικού τμήματος διαφορών σχετικών με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ του Μαυρικίου και Μαλδίβες στον Ινδικό Ωκεανό.

Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας (1982-1988). Είναι Λέκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας από το 1998, Διευθυντής του Ισλανδικού Ινστιτούτου για το Δίκαιο της Θάλασσας από το 2002 και Συνδιευθυντής και Λέκτορας του Rhodes Academy of Oceans Law and Policy από το 2003.

Είναι μέλος της αρμόδιας επιτροπής για το διορισμό υποψηφίων σε διεθνή δικαστήρια, μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Nordic Journal of International Law και του Aegean Review of the Law of the Sea and Maritime Law. Παράλληλα, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Polar Law Institute (University of Akureyri) και συμβουλευτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Centre for Arctic Policy Studies (Institute of International Affairs, University of Iceland).

Μεταξύ των πρόσφατων δημοσιεύσεων του: “The Legal Framework for High Seas Fisheries in the Central Arctic Ocean”, σε International Maritime Economy: Law and Policy (Brill Nijhoff, 2017); “Foreword: The Rule of Law of the Sea”, σε Natural Resources and the Law of the Sea: Exploration, Allocation, Exploitation of Natural Resources in Areas under National Jurisdiction and Beyond (International Law Institute, 2017); “Conservation and Sustainable Use of Marine Biological Diversity Beyond Areas of National Jurisdiction: A Third Implementing Agreement under the Law of the Sea Convention?”, σε Liber Amicorum Guðmundur Eiríksson (University for Peace and O.P. Jindal Global University, 2017); “Introduction”, σε Guide to the Navigation of Marine Biodiversity Beyond National Jurisdiction (Editora D’Plácido, 2018).


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2020

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org