Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Ναυτικού Συνεδρίου, λαμβάνοντας υπόψη το διαρκώς μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό φορτίο και τη συνακόλουθη αδυναμία οποιασδήποτε πρόβλεψης, έλαβαν τη δύσκολη αλλά αυτονόητη απόφαση να αναβάλουν περαιτέρω τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου που είχε, εξ αναβολής, προγραμματιστεί για τις 27-29 Μαΐου 2021. Την απόφαση αυτή υπαγόρευσαν αφενός η προτεραιότητα της ασφάλειας και υγείας των συμμετεχόντων, αφετέρου η διαφύλαξη του κύρους και του χαρακτήρα του θεσμού ως forum διαδραστικού επιστημονικού διαλόγου, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και επαγγελματικής συναναστροφής. Τόσο ο ΔΣΠ όσο και η Οργανωτική Επιτροπή επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την πανηγυρική διεξαγωγή του Συνεδρίου, ευθύς άμα οι συνθήκες το επιτρέψουν, και κατά πάσα πιθανότητα την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2022. Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς να αποκλείονται επιμέρους ανανεώσεις. Οι πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί θα αξιολογηθούν και δύο εκ των τεσσάρων βραβείων Young Maritime Prizes θα απονεμηθούν, όπως είχε προβλεφθεί, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα διατεθούν για την επερχόμενη σειρά μελετών. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας, που συμπληρώνει του χρόνου μία τριακονταετία επιτυχούς παρουσίας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Lorenzo SCHIANO DI PEPE

Ο Lorenzo Schiano di Pepe είναι Καθηγητής στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου της Γένοβα, όπου διδάσκει Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Θάλασσας. Παράλληλα, είναι διδάσκων του μαθήματος «Νομικές πτυχές της Υδρογραφίας» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Marine Geomatics” του Ιταλικού Ναυτικού Ινστιτούτου Υδρογραφίας.

Είναι απόφοιτος της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Γένοβα, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος διεθνούς εμπορικού δικαίου (LL.M) από το University College London, διεθνών νομικών σπουδών (LL.M)  από το Georgetown University Law Centre ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο διεθνές δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνο.

Ο Καθηγητής Lorenzo Schiano di Pepe είναι δικηγόρος, με δικαίωμα παράστασης ενώπιον του Ανώτατου Ιταλικού Δικαστηρίου και εταίρος στην δικηγορική εταιρεία Studio Legale Afferni Crispo & C. (SLAC). Υπήρξε Αντιπρόεδρος (2 θητείες) της ένωσης Cicero – League of International Lawyers. Έχει παραστεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ενώ έχει συμμετάσχει ως εμπειρογνώμονας ζητημάτων ιταλικού και ευρωπαϊκού δικαίου ενώπιον αλλοδαπών πολιτειακών και διαιτητικών δικαστηρίων.

Έχει ενασχοληθεί με τη συγγραφή μονογραφιών, βιβλίων, άρθρων σχετικών με τους τομείς εξειδίκευσης. Επιπλέον, είναι μέλος επιστημονικών επιτροπών ή διοικητικού συμβουλίου σε διάφορες ακαδημαϊκές εκδόσεις.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2020

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org