Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Lorenzo SCHIANO DI PEPE

Ο Lorenzo Schiano di Pepe είναι Καθηγητής στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου της Γένοβα, όπου διδάσκει Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Θάλασσας. Παράλληλα, είναι διδάσκων του μαθήματος «Νομικές πτυχές της Υδρογραφίας» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Marine Geomatics” του Ιταλικού Ναυτικού Ινστιτούτου Υδρογραφίας.

Είναι απόφοιτος της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Γένοβα, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος διεθνούς εμπορικού δικαίου (LL.M) από το University College London, διεθνών νομικών σπουδών (LL.M)  από το Georgetown University Law Centre ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο διεθνές δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνο.

Ο Καθηγητής Lorenzo Schiano di Pepe είναι δικηγόρος, με δικαίωμα παράστασης ενώπιον του Ανώτατου Ιταλικού Δικαστηρίου και εταίρος στην δικηγορική εταιρεία Studio Legale Afferni Crispo & C. (SLAC). Υπήρξε Αντιπρόεδρος (2 θητείες) της ένωσης Cicero – League of International Lawyers. Έχει παραστεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ενώ έχει συμμετάσχει ως εμπειρογνώμονας ζητημάτων ιταλικού και ευρωπαϊκού δικαίου ενώπιον αλλοδαπών πολιτειακών και διαιτητικών δικαστηρίων.

Έχει ενασχοληθεί με τη συγγραφή μονογραφιών, βιβλίων, άρθρων σχετικών με τους τομείς εξειδίκευσης. Επιπλέον, είναι μέλος επιστημονικών επιτροπών ή διοικητικού συμβουλίου σε διάφορες ακαδημαϊκές εκδόσεις.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr