Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Ναυτικού Συνεδρίου, λαμβάνοντας υπόψη το διαρκώς μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό φορτίο και τη συνακόλουθη αδυναμία οποιασδήποτε πρόβλεψης, έλαβαν τη δύσκολη αλλά αυτονόητη απόφαση να αναβάλουν περαιτέρω τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου που είχε, εξ αναβολής, προγραμματιστεί για τις 27-29 Μαΐου 2021. Την απόφαση αυτή υπαγόρευσαν αφενός η προτεραιότητα της ασφάλειας και υγείας των συμμετεχόντων, αφετέρου η διαφύλαξη του κύρους και του χαρακτήρα του θεσμού ως forum διαδραστικού επιστημονικού διαλόγου, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και επαγγελματικής συναναστροφής. Τόσο ο ΔΣΠ όσο και η Οργανωτική Επιτροπή επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την πανηγυρική διεξαγωγή του Συνεδρίου, ευθύς άμα οι συνθήκες το επιτρέψουν, και κατά πάσα πιθανότητα την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2022. Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς να αποκλείονται επιμέρους ανανεώσεις. Οι πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί θα αξιολογηθούν και δύο εκ των τεσσάρων βραβείων Young Maritime Prizes θα απονεμηθούν, όπως είχε προβλεφθεί, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα διατεθούν για την επερχόμενη σειρά μελετών. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας, που συμπληρώνει του χρόνου μία τριακονταετία επιτυχούς παρουσίας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Γιώργος ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ

Ο Γεώργιος Θεοχαρίδης είναι Τακτικός Καθηγητής Ναυτικού Δικαίου & Ναυτιλιακής Πολιτικής στο Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο (World Maritime University). Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω με δικαστηριακή πρακτική. Είναι κάτοχος LLM από το Πανεπιστήμιο Καίμπρητζ και Διδακτορικού Διπλώματος από τη Νομική Σχολή ΑΠΘ.

Επιπλέον, είναι Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου από το 2000, Επιβοηθητικό Μέλος της Ένωσης Ναυτικής Διαιτησίας του Λονδίνου (London Maritime Association of Arbitrators) από το 2004 και Μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ). Είναι επίσης Μέλος Επιτροπής Εργασίας της Νομικής Επιτροπής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (Legal Committee of IMO) με θέμα: «Μέτρα Αποτροπής Παράνομων Πρακτικών που σχετίζονται με την  Δόλια Νηολόγηση και τα Ψευδο-νηολόγια Πλοίων» και Συν-εισηγητής Διεθνούς Ομάδας Εργασίας της Διεθνούς Ναυτιλιακής Συνδιάσκεψης (CMI) με θέμα «Ευθύνη Κακόπιστης Συντηρητικής Κατάσχεσης Πλοίων».

Είναι συγγραφέας βιβλίων και μελετών σε διάφορα δικαιικά πεδία (Θαλάσσια Μεταφορά, Δίκαιο Θάλασσας, Θαλάσσια Ασφάλιση, Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, κ.ά.), καθώς και εισηγητής σε διεθνή νομικά συνέδρια.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2020

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org