Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Ναυτικού Συνεδρίου, λαμβάνοντας υπόψη το διαρκώς μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό φορτίο και τη συνακόλουθη αδυναμία οποιασδήποτε πρόβλεψης, έλαβαν τη δύσκολη αλλά αυτονόητη απόφαση να αναβάλουν περαιτέρω τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου που είχε, εξ αναβολής, προγραμματιστεί για τις 27-29 Μαΐου 2021. Την απόφαση αυτή υπαγόρευσαν αφενός η προτεραιότητα της ασφάλειας και υγείας των συμμετεχόντων, αφετέρου η διαφύλαξη του κύρους και του χαρακτήρα του θεσμού ως forum διαδραστικού επιστημονικού διαλόγου, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και επαγγελματικής συναναστροφής. Τόσο ο ΔΣΠ όσο και η Οργανωτική Επιτροπή επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την πανηγυρική διεξαγωγή του Συνεδρίου, ευθύς άμα οι συνθήκες το επιτρέψουν, και κατά πάσα πιθανότητα την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2022. Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς να αποκλείονται επιμέρους ανανεώσεις. Οι πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί θα αξιολογηθούν και δύο εκ των τεσσάρων βραβείων Young Maritime Prizes θα απονεμηθούν, όπως είχε προβλεφθεί, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα διατεθούν για την επερχόμενη σειρά μελετών. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας, που συμπληρώνει του χρόνου μία τριακονταετία επιτυχούς παρουσίας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Vincent POWER

O Vincent Power είναι απόφοιτος του University College Cork (Distinguished Alumnus) και κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Είναι Επίκουρος Καθηγητής του University College Cork και Επισκέπτης Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου του Πανεπιστημίου Dalhousie στον Καναδά, ενώ παράλληλα διδάσκει στην Ιρλανδική Δικηγορική Ένωση. Είναι εταίρος της δικηγορικής εταιρείας A&L Goodbody, με ειδίκευση στο δίκαιο της ΕΕ, το δίκαιο ανταγωνισμού /αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ και της Ιρλανδίας, τον έλεγχο συγχωνεύσεων και το δίκαιο μεταφορών. Τα τελευταία 20 έτη έχει ενασχοληθεί με υποθέσεις ανταγωνισμού, ευρωπαϊκού δικαίου, κοινοπραξιών, ενώ τα τελευταία έτη έχει αναπτύξει ιδιαίτερη εμπειρία στα σχετικά με το Brexit νομικά ζητήματα. Το 2017 κέρδισε το βραβείο “ILO Client Choice Award” για την κατηγορία "EU Competition and Antitrust".

Είναι Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ναυτικού Δικαίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  του Ιρλανδικού Κέντρου Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Trinity College Dublin και Εισηγητής Ευρωπαϊκού Ναυτικού Δικαίου στη Διεθνή Ναυτιλιακή Επιτροπή (Comité Maritime International). Επιπλέον, έχει προσκληθεί ως ομιλητής για ζητήματα ευρωπαϊκού και ναυτικού δικαίου σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως.

Στις πρόσφατες δημοσιεύσεις του συγκαταλέγονται: Competition Law and Practice, Irish Competition Law και το βραβευμένο EU Shipping Law (3η εκδ. 2019).


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2020

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org