Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Vincent POWER

O Vincent Power είναι απόφοιτος του University College Cork (Distinguished Alumnus) και κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Είναι Επίκουρος Καθηγητής του University College Cork και Επισκέπτης Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου του Πανεπιστημίου Dalhousie στον Καναδά, ενώ παράλληλα διδάσκει στην Ιρλανδική Δικηγορική Ένωση. Είναι εταίρος της δικηγορικής εταιρείας A&L Goodbody, με ειδίκευση στο δίκαιο της ΕΕ, το δίκαιο ανταγωνισμού /αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ και της Ιρλανδίας, τον έλεγχο συγχωνεύσεων και το δίκαιο μεταφορών. Τα τελευταία 20 έτη έχει ενασχοληθεί με υποθέσεις ανταγωνισμού, ευρωπαϊκού δικαίου, κοινοπραξιών, ενώ τα τελευταία έτη έχει αναπτύξει ιδιαίτερη εμπειρία στα σχετικά με το Brexit νομικά ζητήματα. Το 2017 κέρδισε το βραβείο “ILO Client Choice Award” για την κατηγορία "EU Competition and Antitrust".

Είναι Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ναυτικού Δικαίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  του Ιρλανδικού Κέντρου Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Trinity College Dublin και Εισηγητής Ευρωπαϊκού Ναυτικού Δικαίου στη Διεθνή Ναυτιλιακή Επιτροπή (Comité Maritime International). Επιπλέον, έχει προσκληθεί ως ομιλητής για ζητήματα ευρωπαϊκού και ναυτικού δικαίου σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως.

Στις πρόσφατες δημοσιεύσεις του συγκαταλέγονται: Competition Law and Practice, Irish Competition Law και το βραβευμένο EU Shipping Law (3η εκδ. 2019).


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr