Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Βικτώρια ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η Βικτώρια Αθανασοπούλου είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος εμπορικού και ναυτικού δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Στη διατριβή της “Schiffsunternehmen und Schiffsüberlassungsverträge” που αφορά τις ναυτιλιακές εταιρείες και τις συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης, προσέγγισε με έναν νέο τρόπο το πλοίο ως επιχείρηση.

Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διδάσκει ναυτικό δίκαιο, ναυλώσεις, θαλάσσια ασφάλεια, δίκαιο περιβάλλοντος και ναυτεργατικό δίκαιο, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών συνεδρίων, ενώ μεταξύ των δημοσιεύσεων ναυτικού και εμπορικού δικαίου συγκαταλέγεται «Η αρχή της υπέρτατης καλής πίστης στη θαλάσσια ασφάλιση, Θεωρητική προσέγγιση σε σχέση με την έννοια της καλής πίστης στο αγγλοσαξονικό δίκαιο» (2010).

Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς. Σε βάθος χρόνου έχει ενασχοληθεί με υποθέσεις κατάσχεσης πλοίων και συμβάσεις ναύλωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει πολυετή εμπειρία επί των ζητημάτων θαλάσσιας ασφάλισης (P & I και Hull Insurance). Γράφει και μιλάει άπταιστα αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr