Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Ναυτικού Συνεδρίου, λαμβάνοντας υπόψη το διαρκώς μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό φορτίο και τη συνακόλουθη αδυναμία οποιασδήποτε πρόβλεψης, έλαβαν τη δύσκολη αλλά αυτονόητη απόφαση να αναβάλουν περαιτέρω τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου που είχε, εξ αναβολής, προγραμματιστεί για τις 27-29 Μαΐου 2021. Την απόφαση αυτή υπαγόρευσαν αφενός η προτεραιότητα της ασφάλειας και υγείας των συμμετεχόντων, αφετέρου η διαφύλαξη του κύρους και του χαρακτήρα του θεσμού ως forum διαδραστικού επιστημονικού διαλόγου, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και επαγγελματικής συναναστροφής. Τόσο ο ΔΣΠ όσο και η Οργανωτική Επιτροπή επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την πανηγυρική διεξαγωγή του Συνεδρίου, ευθύς άμα οι συνθήκες το επιτρέψουν, και κατά πάσα πιθανότητα την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2022. Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς να αποκλείονται επιμέρους ανανεώσεις. Οι πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί θα αξιολογηθούν και δύο εκ των τεσσάρων βραβείων Young Maritime Prizes θα απονεμηθούν, όπως είχε προβλεφθεί, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα διατεθούν για την επερχόμενη σειρά μελετών. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας, που συμπληρώνει του χρόνου μία τριακονταετία επιτυχούς παρουσίας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Barış SOYER

Ο Καθηγητής Soyer διευθύνει το Ινστιτούτο Διεθνούς Ναυτικού και Εμπορικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Swansea και είναι μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου, όπως και του Βρετανικού Συλλόγου Ασφαλιστικού Δικαίου.  Μεταξύ των δημοσιεύσεων του συγκαταλέγονται: Warranties in Marine Insurance (2001), Marine Insurance Fraud (2014) και αρκετά άρθρα δημοσιευμένα σε περιοδικά, μεταξύ άλλων στο Cambridge Law Journal, Law Quarterly Review, Edinburg Law Review, Lloyd’s Maritime & Commercial Law Quarterly, Journal of Business Law, Torts Law Journal και Journal of Contract Law. Το βιβλίο του Warranties in Marine Insurance βραβεύτηκε με το Cavendish Book Prize 2001, ενώ το 2002 του απονεμήθηκε το  Charitable Trust Book Prize από τον Βρετανικό Σύλλογο Ασφαλιστικού Δικαίου, για την συμβολή του στην βιβλιογραφία του ασφαλιστικού δικαίου. Επιπλέον, το βιβλίο του Marine Insurance Fraud βραβεύτηκε το 2015.

Έχει επεξεργαστεί μεγάλο αριθμό συλλογών δοκιμίων εμπορικού, ναυτικού και ασφαλιστικού δικαίου. Παράλληλα, είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής των περιοδικών Journal of International Maritime Law, Shipping and Trade Law και Lloyd’s Maritime and Commercial Law Quarterly (International Maritime and Commercial Law Yearbook). Σήμερα, διδάσκει Ναυτικό Δίκαιο, Δίκαιο & Πρακτική των Ναυλοσυμφώνων και Θαλάσσια Ασφάλιση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Swansea.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2020

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org