Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Barış SOYER

Ο Καθηγητής Soyer διευθύνει το Ινστιτούτο Διεθνούς Ναυτικού και Εμπορικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Swansea και είναι μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου, όπως και του Βρετανικού Συλλόγου Ασφαλιστικού Δικαίου.  Μεταξύ των δημοσιεύσεων του συγκαταλέγονται: Warranties in Marine Insurance (2001), Marine Insurance Fraud (2014) και αρκετά άρθρα δημοσιευμένα σε περιοδικά, μεταξύ άλλων στο Cambridge Law Journal, Law Quarterly Review, Edinburg Law Review, Lloyd’s Maritime & Commercial Law Quarterly, Journal of Business Law, Torts Law Journal και Journal of Contract Law. Το βιβλίο του Warranties in Marine Insurance βραβεύτηκε με το Cavendish Book Prize 2001, ενώ το 2002 του απονεμήθηκε το  Charitable Trust Book Prize από τον Βρετανικό Σύλλογο Ασφαλιστικού Δικαίου, για την συμβολή του στην βιβλιογραφία του ασφαλιστικού δικαίου. Επιπλέον, το βιβλίο του Marine Insurance Fraud βραβεύτηκε το 2015.

Έχει επεξεργαστεί μεγάλο αριθμό συλλογών δοκιμίων εμπορικού, ναυτικού και ασφαλιστικού δικαίου. Παράλληλα, είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής των περιοδικών Journal of International Maritime Law, Shipping and Trade Law και Lloyd’s Maritime and Commercial Law Quarterly (International Maritime and Commercial Law Yearbook). Σήμερα, διδάσκει Ναυτικό Δίκαιο, Δίκαιο & Πρακτική των Ναυλοσυμφώνων και Θαλάσσια Ασφάλιση στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Swansea.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr