Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Ναυτικού Συνεδρίου, λαμβάνοντας υπόψη το διαρκώς μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό φορτίο και τη συνακόλουθη αδυναμία οποιασδήποτε πρόβλεψης, έλαβαν τη δύσκολη αλλά αυτονόητη απόφαση να αναβάλουν περαιτέρω τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου που είχε, εξ αναβολής, προγραμματιστεί για τις 27-29 Μαΐου 2021. Την απόφαση αυτή υπαγόρευσαν αφενός η προτεραιότητα της ασφάλειας και υγείας των συμμετεχόντων, αφετέρου η διαφύλαξη του κύρους και του χαρακτήρα του θεσμού ως forum διαδραστικού επιστημονικού διαλόγου, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και επαγγελματικής συναναστροφής. Τόσο ο ΔΣΠ όσο και η Οργανωτική Επιτροπή επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την πανηγυρική διεξαγωγή του Συνεδρίου, ευθύς άμα οι συνθήκες το επιτρέψουν, και κατά πάσα πιθανότητα την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2022. Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς να αποκλείονται επιμέρους ανανεώσεις. Οι πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί θα αξιολογηθούν και δύο εκ των τεσσάρων βραβείων Young Maritime Prizes θα απονεμηθούν, όπως είχε προβλεφθεί, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα διατεθούν για την επερχόμενη σειρά μελετών. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας, που συμπληρώνει του χρόνου μία τριακονταετία επιτυχούς παρουσίας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Frank STEVENS

Ο Frank Stevens έλαβε το πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο του Leuven (Βέλγιο) το 1991. Επιπλέον, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στο Ναυτικό Δίκαιο (LL.M.) από το Πανεπιστήμιο Τουλέιν (1992), ειδικού πτυχίου στις ναυτικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας (1993) και Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης (2017). Σήμερα, είναι Επίκουρος Καθηγητής ναυτικού και εμπορικού δικαίου στο Erasmus School of Law.

Είναι μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αμβέρσας (Bar Antwerp) από το 1993 και έκτοτε δικηγορεί επί υποθέσεων ναυτικού και μεταφορικού δικαίου.  Από το 2016 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Erasmus του Ρότερνταμ και σύμβουλος δικηγορικής εταιρείας που ενασχολείται κυρίως με υποθέσεις ναυτικού δικαίου. 

Επιπλέον, ο Frank Stevens είναι συγγραφέας εγχειριδίων για τη θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων και τον περιορισμό της ευθύνης, ενώ παράλληλα τελεί τακτικά δημοσιεύσεις και ομιλίες επί θεμάτων ναυτικού και μεταφορικού δικαίου. Επιπλέον, είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού Διεθνούς Εμπορικού και Μεταφορικού Δικαίου (“Tijdschrift voor Internationale Handel en Transport”) και μέλος του συμβουλίου συντακτών δύο ακόμη νομικών περιοδικών. Είναι μέλος της Βελγικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος από το 2015 έως και το 2019.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2020

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org