Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Ναυτικού Συνεδρίου, λαμβάνοντας υπόψη το διαρκώς μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό φορτίο και τη συνακόλουθη αδυναμία οποιασδήποτε πρόβλεψης, έλαβαν τη δύσκολη αλλά αυτονόητη απόφαση να αναβάλουν περαιτέρω τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου που είχε, εξ αναβολής, προγραμματιστεί για τις 27-29 Μαΐου 2021. Την απόφαση αυτή υπαγόρευσαν αφενός η προτεραιότητα της ασφάλειας και υγείας των συμμετεχόντων, αφετέρου η διαφύλαξη του κύρους και του χαρακτήρα του θεσμού ως forum διαδραστικού επιστημονικού διαλόγου, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και επαγγελματικής συναναστροφής. Τόσο ο ΔΣΠ όσο και η Οργανωτική Επιτροπή επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την πανηγυρική διεξαγωγή του Συνεδρίου, ευθύς άμα οι συνθήκες το επιτρέψουν, και κατά πάσα πιθανότητα την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2022. Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς να αποκλείονται επιμέρους ανανεώσεις. Οι πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί θα αξιολογηθούν και δύο εκ των τεσσάρων βραβείων Young Maritime Prizes θα απονεμηθούν, όπως είχε προβλεφθεί, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα διατεθούν για την επερχόμενη σειρά μελετών. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας, που συμπληρώνει του χρόνου μία τριακονταετία επιτυχούς παρουσίας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Ιωάννης ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Ο Ιωάννης Ανδρουλάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ – Δικηγόρος.

Είναι εθνικός εκπρόσωπος στην Ομάδα Εφαρμογής της Σύμβασης του ΟΗΕ κατά της Διαφθοράς, μέλος πολυάριθμων νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, ομάδων εργασίας και μηχανισμών αξιολόγησης διεθνών οργανισμών, όπως η Ομάδα Χρηματοπιστωτικής Δράσης, η Ομάδα κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι Ομάδες της Πλατφόρμας Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων της ΕΕ, και η Ομάδα κατά της Δωροδοκίας του ΟΟΣΑ.

Έχει διατελέσει Σύμβουλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομάδας Ποινικού Δικαίου της ΕΕ κατά την Ελληνική Προεδρία του 2014, επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Augsburg, υπότροφος των Ιδρυμάτων Ωνάση (Πανεπιστήμια Göttingen και Halle-Wittenberg), Fritz-Thyssen (Πανεπιστήμιο Μονάχου), OEAD (Πανεπιστήμιο Βιέννης) και του προγράμματος IVLP (ΗΠΑ).

Στα έργα του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: Κριτήρια της Δίκαιης Ποινικής Δίκης κατά το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ (2000), Die Globalisierung der Korruptionsbekämpfung (2007), Η Ποινική Αντιμετώπιση των Καρτέλ στους Δημόσιους Διαγωνισμούς (2008), The State of Implementation of the UN Convention against Corruption (2η έκδ. 2017), Η Εκτέλεση της Δικαστικής Απέλασης και η Άρση των Συνεπειών της (2017).


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2020

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org