Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

George LELOUDAS

Ο George Leloudas είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Ινστιτούτου Διεθνούς Ναυτικού και Εμπορικού Δικαίου (IISTL) του Πανεπιστημίου Swansea από το 2011. Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων (LL.M) Εμπορικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Bristol (Αγγλία, 2002) και Αεροπορικού & Δικαίου του Διαστήματος από το Πανεπιστήμιο McGill (Μόντρεαλ, Καναδάς, 2003). Είναι επίσης κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) στο αεροπορικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Cambridge (Trinity Hall, 2009).

 

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε η δεύτερη μονογραφία του μαζί με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cambridge Malcolm Clarke για την ασφάλιση αεροπορικής μεταφοράς φορτίου. Επιπλέον, το 2018 δημοσιεύτηκε το άρθρο του (μαζί με τον Καθηγητή  Baris Soyer) για τη θαλάσσια μεταφορά επιβατών στο Michigan State University International Law Review και το άρθρο του (μαζί με τον Καθηγητή Baris Soyer και την Dr. Dana Miller) για την παράνομη, λαθραία και άναρχη αλιεία (IUU fishing). Παράλληλα, συγκαταλέγεται στους συντάκτες των εκδόσεων αεροπορικού δικαίου, Shawcross and Beaumont, όντας υπεύθυνος για τα κεφάλαια που αφορούν την ευθύνη (pax and cargo).

Το πλήρες βιογραφικό σημείωμα είναι διαθέσιμο στον εξής σύνδεσμο:

http://www.swansea.ac.uk/staff/law/georgeleloudas/ 


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr