Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Λία ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η Λία Αθανασίου είναι Καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου πρώτης βαθμίδας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάσκοντας κυρίως Ναυτικό Δίκαιο, Δίκαιο Ανταγωνισμού, Δίκαιο Εταιρειών και Κρατικές Ενισχύσεις. Επιπλέον, είναι Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εμπορικού Δικαίου στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Παρισίων Ι-Σορβόννης, ενώ της έχει απονεμηθεί από το ίδιο Ίδρυμα «ακαδημαϊκός τίτλος για διεύθυνση πανεπιστημιακών ερευνών». Υπήρξε Επισκέπτρια Ερευνήτρια στη Νομική Σχολή του Harvard (2007-08) ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright (2007-08), ενώ παράλληλα έχει διδάξει και διεξαγάγει έρευνα σε πολλά αλλοδαπά Ιδρύματα εγνωσμένου κύρους (ΗΠΑ, Μάλτα, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία).

Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με ενασχόληση και εμπειρία κυρίως στην άσκηση συμβουλευτικής δικηγορίας, στην παροχή γνωμοδοτήσεων και τη διαιτησία. Υπήρξε μέλος (Τακτικό και Αναπληρωματικό) της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού (2003-08). Το 2015, εκλέχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) ως μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (Committee of Experts).

Έχει δημοσιεύσει εκτεταμένα στα γνωστικά αντικείμενα του ναυτικού δικαίου, του δικαίου του ανταγωνισμού, του δικαίου των εταιρειών, των μεταφορών και της βιομηχανικής ιδιοκτησίας, ευρωπαϊκού δικαίου και δικαίου ενέργειας. Έχει συμμετάσχει ως διοργανώτρια αλλά και ως εισηγήτρια σε πληθώρα ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Μεταξύ των πρόσφατων δημοσιεύσεων της: Maritime Cross-border Insolvenses (Informa 2018, στα Αγγλικά), Η έννοια της απαγόρευσης, Συμπράξεις, Επιβολή προστίμων, Διορθωτικά μέτρα – Δεσμεύσεις, Αστικές Αξιώσεις σε (Τσουγανάτος επιμ.) Δίκαιο του Ελεύθερου Ανταγωνισμού (2013) και Ναυτικό Δίκαιο, Α. Αντάπασης/ Λ. Αθανασίου (2020).


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr