Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Iωσήφ ΤΣΑΛΑΓΑΝΙΔΗΣ

Ο επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τη δικαστική του πορεία ως δόκιμος Ειρηνοδίκης. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών με άριστα το 1976 και μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

 

Υπηρετεί το Δικαστικό Σώμα από το 1979. Έχει υπηρετήσει ως Πάρεδρος παρά Πρωτοδίκαις στο Πρωτοδικείο Πειραιώς (1979-1981), ως Πρωτοδίκης στο Πρωτοδικείο Λαμίας (1981-1989, ως Πρωτοδίκης και Πρόεδρος Πρωτοδικών στο Πρωτοδικείο Πειραιώς (1989-1999). Το 1999 προήχθη στο βαθμό του Εφέτη, το 2008 βαθμό του Προέδρου Εφετών στο Εφετείο Αιγαίου (2008-2010) και μετέπειτα ως  Πρόεδρος Εφετών στο Εφετείο Αθηνών (2010-2012). Το 2012 προήχθη στο βαθμό του Αρεοπαγίτη και το 2018 στο βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020 διετέλεσε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Είναι συγγραφέας σημαντικών επιστημονικών εργασιών που παρουσιάστηκαν σε συνέδρια και επιστημονικές εκδηλώσεις, στις οποίες συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων: «Το Ναυτικό Ατύχημα», 1997, 3ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου στον Πειραιά, «Ο Περιορισμός της ευθύνης του πλοιοκτήτη», 1998, 4η Ελληνοκυπριακή Συνάντηση Εμπειρογνωμόνων για το Δίκαιο της Θάλασσας & το Ναυτικό Δίκαιο στη Ρόδο, «Ευθύνη από τις Διαπραγματεύσεις» Νομολογιακή Αντιμετώπιση, 2009, Ημερίδα της Ένωσης Αστικολόγων στην Αθήνα, «Υιοθεσία» Νομολογιακή Αντιμετώπιση, 2011, Συνέδριο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (Καβάλα).

 


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr