Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Ναυτικού Συνεδρίου, λαμβάνοντας υπόψη το διαρκώς μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό φορτίο και τη συνακόλουθη αδυναμία οποιασδήποτε πρόβλεψης, έλαβαν τη δύσκολη αλλά αυτονόητη απόφαση να αναβάλουν περαιτέρω τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου που είχε, εξ αναβολής, προγραμματιστεί για τις 27-29 Μαΐου 2021. Την απόφαση αυτή υπαγόρευσαν αφενός η προτεραιότητα της ασφάλειας και υγείας των συμμετεχόντων, αφετέρου η διαφύλαξη του κύρους και του χαρακτήρα του θεσμού ως forum διαδραστικού επιστημονικού διαλόγου, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και επαγγελματικής συναναστροφής. Τόσο ο ΔΣΠ όσο και η Οργανωτική Επιτροπή επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την πανηγυρική διεξαγωγή του Συνεδρίου, ευθύς άμα οι συνθήκες το επιτρέψουν, και κατά πάσα πιθανότητα την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2022. Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς να αποκλείονται επιμέρους ανανεώσεις. Οι πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί θα αξιολογηθούν και δύο εκ των τεσσάρων βραβείων Young Maritime Prizes θα απονεμηθούν, όπως είχε προβλεφθεί, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα διατεθούν για την επερχόμενη σειρά μελετών. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας, που συμπληρώνει του χρόνου μία τριακονταετία επιτυχούς παρουσίας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Regina ASARIOTIS

Η Regina Asariotis είναι επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής και Νομοθεσίας της Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Διοικητικής Υποστήριξης της UNCTAD, της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη, όπου είναι υπεύθυνη για τις εργασίες που έχει αναλάβει η Γραμματεία σχετικά με τους τομείς μεταφορικού δικαίου και πολιτικής μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης της διενέργειας ερευνών και αναλύσεων, τεχνικής συνεργασίας και τέλεσης διακυβερνητικού διαλόγου και διαπραγματεύσεων. Οι βασικοί τομείς ενασχόλησής της καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς εμπορίου και του μεταφορικού δικαίου, της θαλάσσιας ασφάλειας, της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και της πολιτικής για το θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς και τις συνέπειες που έχουν οι κλιματικές αλλαγές στο πεδίο των μεταφορών (βλ. http://unctad.org/ttl/legal).

Πριν από την ένταξή της στην UNCTAD το 2001, η Regina Asariotis υπήρξε λέκτορας στο University of Southampton και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Ναυτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου (IML), όπου δίδαξε διεθνές ναυτικό και εμπορικό δίκαιο για περισσότερα από 10 χρόνια, μεταξύ άλλων, και στο πρόγραμμα του Ινστιτούτου Ναυτικού Δικαίου για επαγγελματίες στον τομέα των μεταφορών και του εμπορίου. Είναι κάτοχος πτυχίου νομικής από το University of Augsburg, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (LL.M) από το University of Southampton και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το University of Hamburg. Είναι δικηγόρος (Αγγλία-Ουαλία και Ελλάδα) και μέλος του Chartered Institute of Arbitrators (CIArb).

Η Regina Asariotis είναι συγγραφέας πολυάριθμων δημοσιεύσεων στον τομέα του διεθνούς ναυτιλιακού και εμπορικού δικαίου, ενώ μέχρι το 2017 υπήρξε ειδική συντάκτρια  του περιοδικού Journal of International Maritime Law. Είναι επισκέπτρια Καθηγήτρια στο University of Geneva και στο University of the Basque, ενώ παράλληλα συνεχίζει να ασχολείται με το σχεδιασμό και την εκπόνηση μαθημάτων απευθυνόμενων σε επαγγελματίες, μεταξύ άλλων εξ ονόματος της Ελβετικής Ένωσης Εμπορίου και Ναυτιλίας (Swiss Trading and Shipping Association).


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2020

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org