Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Regina ASARIOTIS

Η Regina Asariotis είναι επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής και Νομοθεσίας της Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Διοικητικής Υποστήριξης της UNCTAD, της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη, όπου είναι υπεύθυνη για τις εργασίες που έχει αναλάβει η Γραμματεία σχετικά με τους τομείς μεταφορικού δικαίου και πολιτικής μεταφορών, συμπεριλαμβανομένης της διενέργειας ερευνών και αναλύσεων, τεχνικής συνεργασίας και τέλεσης διακυβερνητικού διαλόγου και διαπραγματεύσεων. Οι βασικοί τομείς ενασχόλησής της καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς εμπορίου και του μεταφορικού δικαίου, της θαλάσσιας ασφάλειας, της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και της πολιτικής για το θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς και τις συνέπειες που έχουν οι κλιματικές αλλαγές στο πεδίο των μεταφορών (βλ. http://unctad.org/ttl/legal).

Πριν από την ένταξή της στην UNCTAD το 2001, η Regina Asariotis υπήρξε λέκτορας στο University of Southampton και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Ναυτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου (IML), όπου δίδαξε διεθνές ναυτικό και εμπορικό δίκαιο για περισσότερα από 10 χρόνια, μεταξύ άλλων, και στο πρόγραμμα του Ινστιτούτου Ναυτικού Δικαίου για επαγγελματίες στον τομέα των μεταφορών και του εμπορίου. Είναι κάτοχος πτυχίου νομικής από το University of Augsburg, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (LL.M) από το University of Southampton και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το University of Hamburg. Είναι δικηγόρος (Αγγλία-Ουαλία και Ελλάδα) και μέλος του Chartered Institute of Arbitrators (CIArb).

Η Regina Asariotis είναι συγγραφέας πολυάριθμων δημοσιεύσεων στον τομέα του διεθνούς ναυτιλιακού και εμπορικού δικαίου, ενώ μέχρι το 2017 υπήρξε ειδική συντάκτρια  του περιοδικού Journal of International Maritime Law. Είναι επισκέπτρια Καθηγήτρια στο University of Geneva και στο University of the Basque, ενώ παράλληλα συνεχίζει να ασχολείται με το σχεδιασμό και την εκπόνηση μαθημάτων απευθυνόμενων σε επαγγελματίες, μεταξύ άλλων εξ ονόματος της Ελβετικής Ένωσης Εμπορίου και Ναυτιλίας (Swiss Trading and Shipping Association).


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr