Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Ναυτικού Συνεδρίου, λαμβάνοντας υπόψη το διαρκώς μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό φορτίο και τη συνακόλουθη αδυναμία οποιασδήποτε πρόβλεψης, έλαβαν τη δύσκολη αλλά αυτονόητη απόφαση να αναβάλουν περαιτέρω τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου που είχε, εξ αναβολής, προγραμματιστεί για τις 27-29 Μαΐου 2021. Την απόφαση αυτή υπαγόρευσαν αφενός η προτεραιότητα της ασφάλειας και υγείας των συμμετεχόντων, αφετέρου η διαφύλαξη του κύρους και του χαρακτήρα του θεσμού ως forum διαδραστικού επιστημονικού διαλόγου, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και επαγγελματικής συναναστροφής. Τόσο ο ΔΣΠ όσο και η Οργανωτική Επιτροπή επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την πανηγυρική διεξαγωγή του Συνεδρίου, ευθύς άμα οι συνθήκες το επιτρέψουν, και κατά πάσα πιθανότητα την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2022. Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς να αποκλείονται επιμέρους ανανεώσεις. Οι πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί θα αξιολογηθούν και δύο εκ των τεσσάρων βραβείων Young Maritime Prizes θα απονεμηθούν, όπως είχε προβλεφθεί, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα διατεθούν για την επερχόμενη σειρά μελετών. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας, που συμπληρώνει του χρόνου μία τριακονταετία επιτυχούς παρουσίας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Γρηγόρης ΤΙΜΑΓΕΝΗΣ

Ο Δ.N. Γρηγόρης Τιμαγένης είναι ο ιδρυτής και Επικεφαλής Εταίρος της «Τιμαγένης Δικηγορική Εταιρία. Είναι Πτυχιούχος Νομικής και Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών (Πανεπιστήμιο Αθηνών), κάτοχος μεταπτυχιακού (LL.M) και διδακτορικού (PhD) διπλώματος στο ναυτικό Δίκαιο και το δίκαιο της θαλάσσης (Πανεπιστήμιο Λονδίνου).

Στους τομείς εξειδίκευσής του συγκαταλέγονται το ναυτικό και εταιρικό δίκαιο (ναυλοσύμφωνα, θαλάσσια μεταφορά, σύγκρουση πλοίων, αρωγή, αγοραπωλησίες πλοίων, θαλάσσια ασφάλιση), τραπεζικό και χρηματοοικονομικό οικονομικό δίκαιο, δίκαιο περιβάλλοντος, συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιριών, δίκαιο κεφαλαιαγορών, πολιτική δικονομία και διαιτησία.

Είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Περιβαλλοντικού Δικαίου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ναυτικού Δικαίου, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ναυτικών Δικηγόρων. Είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Διαιτητών του Ναυτικού Επιμελητηρίου. Υπήρξε μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Comité Maritime International, του Βρετανικού Ινστιτούτου Διεθνούς και Συγκριτικού Δικαίου και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του NAT, του Ταμείου Συντάξεων των Ναυτικών. Είναι επίσης μέλος των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2020

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org