Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Ναυτικού Συνεδρίου, λαμβάνοντας υπόψη το διαρκώς μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό φορτίο και τη συνακόλουθη αδυναμία οποιασδήποτε πρόβλεψης, έλαβαν τη δύσκολη αλλά αυτονόητη απόφαση να αναβάλουν περαιτέρω τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου που είχε, εξ αναβολής, προγραμματιστεί για τις 27-29 Μαΐου 2021. Την απόφαση αυτή υπαγόρευσαν αφενός η προτεραιότητα της ασφάλειας και υγείας των συμμετεχόντων, αφετέρου η διαφύλαξη του κύρους και του χαρακτήρα του θεσμού ως forum διαδραστικού επιστημονικού διαλόγου, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και επαγγελματικής συναναστροφής. Τόσο ο ΔΣΠ όσο και η Οργανωτική Επιτροπή επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την πανηγυρική διεξαγωγή του Συνεδρίου, ευθύς άμα οι συνθήκες το επιτρέψουν, και κατά πάσα πιθανότητα την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2022. Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς να αποκλείονται επιμέρους ανανεώσεις. Οι πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί θα αξιολογηθούν και δύο εκ των τεσσάρων βραβείων Young Maritime Prizes θα απονεμηθούν, όπως είχε προβλεφθεί, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα διατεθούν για την επερχόμενη σειρά μελετών. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας, που συμπληρώνει του χρόνου μία τριακονταετία επιτυχούς παρουσίας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Λουκάς ΖΥΓΟΥΡΟΣ

Ο Λουκάς Ζυγούρος είναι εξειδικευμένος Ναυτιλιακός Δικηγόρος, στο Εφετείο. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Έλαβε το Πτυχίο του και το διδακτορικό (Ph.D.) του στο Ναυτικό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή Αθηνών και το μεταπτυχιακό του τίτλο (LL.M.) στο Ναυτικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, του Ηνωμένου Βασιλείου. Διδάσκει, ως επισκέπτης ομιλητής, το δίκαιο της Θαλάσσιας Αρωγής και το δίκαιο της Θαλάσσιας Μεταφοράς Εμπορευμάτων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει, επίσης, Ναυτικό Δίκαιο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2017.

Οι κύριοι τομείς της επαγγελματικής του δραστηριότητας περιλαμβάνουν τη δικαστική εκπροσώπηση φυσικών και νομικών προσώπων και την παροχή νομικών συμβουλών στο αστικό, εμπορικό και ναυτικό δίκαιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν: στο ναυτικό δίκαιο, στη θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων και στις ναυλώσεις, στη θαλάσσια αρωγή και στη θαλάσσια ρύπανση, στη θαλάσσια ασφάλιση και στο εταιρικό δίκαιο. Εκτός από τη μεταπτυχιακή του μελέτη και δύο άρθρα στο ναυτικό δίκαιο, έχει ήδη δημοσιεύσει τρεις μονογραφίες στον τομέα του Ναυτικού Δικαίου (μία στην αγγλική γλώσσα) και μία μονογραφία στο Εταιρικό Δίκαιο.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2020

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org