Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Ναυτικού Συνεδρίου, λαμβάνοντας υπόψη το διαρκώς μεταβαλλόμενο επιδημιολογικό φορτίο και τη συνακόλουθη αδυναμία οποιασδήποτε πρόβλεψης, έλαβαν τη δύσκολη αλλά αυτονόητη απόφαση να αναβάλουν περαιτέρω τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου που είχε, εξ αναβολής, προγραμματιστεί για τις 27-29 Μαΐου 2021. Την απόφαση αυτή υπαγόρευσαν αφενός η προτεραιότητα της ασφάλειας και υγείας των συμμετεχόντων, αφετέρου η διαφύλαξη του κύρους και του χαρακτήρα του θεσμού ως forum διαδραστικού επιστημονικού διαλόγου, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων και επαγγελματικής συναναστροφής. Τόσο ο ΔΣΠ όσο και η Οργανωτική Επιτροπή επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την πανηγυρική διεξαγωγή του Συνεδρίου, ευθύς άμα οι συνθήκες το επιτρέψουν, και κατά πάσα πιθανότητα την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2022. Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς να αποκλείονται επιμέρους ανανεώσεις. Οι πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί θα αξιολογηθούν και δύο εκ των τεσσάρων βραβείων Young Maritime Prizes θα απονεμηθούν, όπως είχε προβλεφθεί, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα διατεθούν για την επερχόμενη σειρά μελετών. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας, που συμπληρώνει του χρόνου μία τριακονταετία επιτυχούς παρουσίας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Μανόλης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο Δ.Ν. Μανόλης Κωνσταντινίδης είναι Προϊστάμενος του Νομικού Τμήματος της Eastern Mediterrean Maritime Limited, διαχειρίστριας 80 περίπου πλοίων. Ασχολείται κυρίως με διαφορές που σχετίζονται με ναυλοσύμφωνα, οι οποίες επιλύονται είτε ενώπιον διαιτητικών (κατά κανόνα στο LMAA) είτε/ και πολιτειακών δικαστηρίων παγκοσμίως και με απαιτήσεις συμφερόντων φορτίου. Παράλληλα ενασχολείται με διαφορές αγοραπωλησίας πλοίων, συμβάσεις ναυπήγησης και εν γένει ζητήματα εταιρικού και τραπεζικού δικαίου.

Είναι απόφοιτος Νομικής του Πανεπιστημίου της Θράκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ναυτικού Δικαίου από το University of Southampton και διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων, με ναυλοσύμφωνα και φορτωτικές, με γενικό ναυτικό δίκαιο, με ζητήματα περιορισμού ευθύνης και σύγκρουσης πλοίων.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, δικηγόρος παρ’ Εφέταις, και υποστηρικτικό μέλος του LMAA. Επιπλέον, είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ναυτικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών σε ειδικά θέματα του δικαίου των ναυλοσυμφώνων και συγκρούσεων πλοίων και επισκέπτης διδάσκων του μαθήματος Ναυτικό Δίκαιο στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνούς Ναυτιλίας, Χρηματοοικονομικής και Διοίκησης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών και εθνικών συνεδρίων Ναυτικού Δικαίου.

Δημοσιεύει συστηματικά μελέτες σχετικές με τους τομείς εξειδίκευσής του, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή του στην συγγραφή του έργου Ναυτικό Δίκαιο, Α. Αντάπασης, Λ. Αθανασίου (Νομική Βιβλιοθήκη, 2020).


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2020

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org