Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Μανόλης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο Δ.Ν. Μανόλης Κωνσταντινίδης είναι Προϊστάμενος του Νομικού Τμήματος της Eastern Mediterrean Maritime Limited, διαχειρίστριας 80 περίπου πλοίων. Ασχολείται κυρίως με διαφορές που σχετίζονται με ναυλοσύμφωνα, οι οποίες επιλύονται είτε ενώπιον διαιτητικών (κατά κανόνα στο LMAA) είτε/ και πολιτειακών δικαστηρίων παγκοσμίως και με απαιτήσεις συμφερόντων φορτίου. Παράλληλα ενασχολείται με διαφορές αγοραπωλησίας πλοίων, συμβάσεις ναυπήγησης και εν γένει ζητήματα εταιρικού και τραπεζικού δικαίου.

Είναι απόφοιτος Νομικής του Πανεπιστημίου της Θράκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ναυτικού Δικαίου από το University of Southampton και διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων, με ναυλοσύμφωνα και φορτωτικές, με γενικό ναυτικό δίκαιο, με ζητήματα περιορισμού ευθύνης και σύγκρουσης πλοίων.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, δικηγόρος παρ’ Εφέταις, και υποστηρικτικό μέλος του LMAA. Επιπλέον, είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ναυτικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών σε ειδικά θέματα του δικαίου των ναυλοσυμφώνων και συγκρούσεων πλοίων και επισκέπτης διδάσκων του μαθήματος Ναυτικό Δίκαιο στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνούς Ναυτιλίας, Χρηματοοικονομικής και Διοίκησης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών και εθνικών συνεδρίων Ναυτικού Δικαίου.

Δημοσιεύει συστηματικά μελέτες σχετικές με τους τομείς εξειδίκευσής του, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή του στην συγγραφή του έργου Ναυτικό Δίκαιο, Α. Αντάπασης, Λ. Αθανασίου (Νομική Βιβλιοθήκη, 2020).


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr