Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Christopher DAVIS

O Chris Davis είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτιλιακής Επιτροπής (CMI), μέτοχος στη δικηγορική εταιρεία Baker Donelson και αρμόδιος του ναυτιλιακού τμήματος και του τμήματος διεθνούς διαιτησίας της εταιρείας. Διαθέτει τριακονταετή εμπειρία σε υποθέσεις ναυτικού, ασφαλιστικού και ενεργειακού δικαίου πολιτειακών και διαιτητικών δικαστηρίων. Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα The Best Lawyers in America© από το 2007 για τους τομείς ναυτικού και μεταφορικού δικαίου, όπως και στη λίστα Louisiana Super Lawyers. Επιπλέον, έχει χαρακτηριστεί ως "Top Lawyer" από το περιοδικό New Orleans Magazine in Maritime Law, Lawdragon 3000 το 2010, και το 2011 υπείχε τη θέση John W. Sims Distinguished Admiralty Practitioner in Residence στο Tulane University School of Law.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος από το Tulane University School of Law (1979) και απόφοιτος του University of Virginia. Είναι μέλος του Συλλόγου Ναυτικού Δικαίου των ΗΠΑ, στον οποίο υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τρία (3) έτη και Πρόεδρος της επιτροπής “International Organizations, Conventions and Standards” για τέσσερα (4) έτη. Επιπλέον, είναι συμβουλευτικό μέλος ΔΣ του περιοδικού Tulane Maritime Law Journal και μέλος των επιτροπών “Planning” και “Program” του Tulane Admiralty Law Institute.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr