Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Charles DEBATTISTA

Ο Charles Debattista είναι δικηγόρος και μέλος της εταιρείας 36 Group. Μέχρι το 2011 υπήρξε Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στο University of Southampton, ενώ μέχρι και σήμερα είναι Επισκέπτης Καθηγητής στη νομική σχολή του University College London. Έλαβε το προπτυχιακό  και μεταπτυχιακό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.  

Έχει πολυετή δικηγορική εμπειρία σε υποθέσεις ναυτικού και διεθνούς εμπορικού δικαίου, ναυλοσυμφώνων, ναυτιλιακών εγγραφών, εμπορικών συναλλαγών στη βάση των Incoterms (CIF, FOB), εγγυητικών επιστολών, διαχείρισης πλοίων και εν γένει εμπορικών συμβάσεων. Από το 2002 διορίζεται ως διαιτητής, έχοντας λάβει πλέον μέρος σε πάνω από 200 διαιτησίες. Κατά κανόνα συμμετάσχει σε διαιτησίες υπό την αιγίδα των LMAA, LCIA και ICC, όπως και σε ad hoc διαιτησίες. Επιπλέον, συγκαταλέγεται στον πίνακα αλλοδαπών διαιτητών του Κέντρου Διεθνούς Διαιτησίας της Σανγκάη (SHIAC).

Δημοσιεύει συστηματικά μελέτες και άρθρα σχετικά με τους τομείς εξειδίκευσής του, ενώ συνδέεται στενά με τη σύνταξη των COGSA 1992, Incoterms 2000 και 2010, UCP 600 και Singapore Sales Form.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr