Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Βασίλης ΒΕΡΝIΚΟΣ

Ο Βασίλης Βερνίκος είναι δικηγόρος ασχολούμενος με το ναυτικό δίκαιο από το 1987, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ & ΒΕΡΝΙΚΟΣ.

Αφού απέκτησε εργασιακή εμπειρία σε ναυτιλιακή δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου για αρκετά έτη, ασκεί έκτοτε δικαστηριακή δικηγορία ναυτικού δικαίου, ενεργώντας για λογαριασμό πλοιοκτητών,  αλληλοασφαλιστικών οργανισμών, ναυλωτών, ασφαλιστών πλοίου και φορτίου, θαλάσσιων αρωγών, και άλλων που παρέχουν υπηρεσίες στη ναυτιλία, καθώς και αλλοδαπών δικηγορικών γραφείων, σχετικά με οποιαδήποτε υπόθεση και διαφορά σχετική με τη ναυτιλία. Η εμπειρία του εκτείνεται, μεταξύ άλλων, από απαιτήσεις ναύλωσης, θαλάσσιας μεταφοράς πραγμάτων, σύγκρουσης, επιθαλάσσιας αρωγής, κοινής αβαρίας και θαλάσσιας ρύπανσης, μέχρι διαφορές από αγοραπωλησία και χρηματοδότηση πλοίων, επισκευές, συντηρητική και αναγκαστική κατάσχεση, πτώχευση ναυτιλιακών εταιρειών και ενδοεταιρικές διαφορές ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Ως προς τον περιορισμό της ευθύνης του πλοιοκτήτη, ενεργεί σήμερα ως εκκαθαριστής των κεφαλαίων περιορισμού ευθύνης που συστάθηκαν σχετικά με την θαλάσσια ρύπανση του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ το 2017, και την σύγκρουση μεταξύ του MAERSK LAUNCESTON και του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΛΛΙΣΤΩ το 2020.  

Είναι μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του υπό σύνταξη νέου Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου. Διετέλεσε επί πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου, και είναι τακτικό μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στις συνδιασκέψεις και εκδηλώσεις της Comite Maritime International τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια. Έχει παρακολουθήσει και υπάρξει ομιλητής σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια του ναυτικού δικαίου. 

 


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr