Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Frederick J. KENNEY jr

Ο Frederick Kenney είναι Διευθυντής Νομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων στον IMO (International Maritime Organization) με έδρα το Λονδίνο. Είναι υπεύθυνος για την παροχή συμβουλών στον Γενικό Γραμματέα του ΙΜΟ για όλα τα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα του δικαίου των συνθηκών και του δικαίου της θάλασσας· παρέχει νομικές συμβουλές στο προσωπικό που υποστηρίζει τις επιτροπές και τις υποεπιτροπές του ΙΜΟ και έχει ιδιαίτερη ευθύνη ως Γραμματέας της Νομικής Επιτροπής του Οργανισμού. O Frederick Kenney επιβλέπει τον ρόλο που έχει ο ΙΜΟ ως θεματοφύλακας για τις 53 πολυμερείς συμβάσεις που έχουν υπογραφεί υπό την αιγίδα του. Πριν από την ένταξή του στη Γραμματεία του ΙΜΟ το 2014, o Frederick Kenney υπηρέτησε ως Επίτροπος Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και Επικεφαλής Σύμβουλος της Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών, λαμβάνοντας τον βαθμό του Υποναυάρχου. Υπηρέτησε επίσης ως Αρχηγός Ναυτικού και Διεθνούς Δικαίου της Ακτοφυλακής και αποσπάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο Γραφείο Υποθέσεων Ωκεανών. Υπηρέτησε επίσης ως δικαστής στο Ποινικό Εφετείο της Ακτοφυλακής. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το University of San Francisco School of Law και πτυχίο Οικονομικών από το Michigan State University. Έχει δημοσιεύσει πλήθος νομικών μελετών και έχει δώσει πλήθος διαλέξεων. Υπήρξε επίσης Επίκουρος Καθηγητής ναυτικού δικαίου στο Georgetown University Law Center και στο Defense Institute for International Legal Studies των ΗΠΑ. Είναι σήμερα επισκέπτης λέκτορας στο World Maritime University στο Μάλμο της Σουηδίας και στο International Maritime Law Institute στη Μάλτα.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr