Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Sir Bernard RIX

Ο Sir Bernard Rix αποχώρησε από το αξίωμά του ως Εφέτης (Lord Justice of Appeal) το 2013, κατόπιν 20ετούς δικαστικής εμπειρίας σε εμπορικές διαφορές ενώπιον του Πρωτοδικείου και του Εφετείου. Ειδικότερα, από το 1993 έως το 2000 διετέλεσε δικαστής στο Πρωτοδικείο (High Court) και κυρίως στο τμήμα εμπορικών διαφορών (Commercial Court) του οποίου υπήρξε Πρόεδρος την περίοδο 1998-1999, ενώ από το 2000 έως το 2013 διορίστηκε στο Εφετείο όπου ασχολήθηκε με ένα ευρύ φάσμα υποθέσεων εμπορικού και ναυτικού δικαίου. ‘Έκτοτε έχει διατελέσει τόσο ως διαμεσολαβητής όσο και ως διαιτητής σε μεγάλο αριθμό εμπορικών και ναυτικών διαφορών, ενώ έχει παραστεί ως εμπειρογνώμονας σε αμερικανικά ομοσπονδιακά δικαστήρια.

Διαθέτει διαιτητική εμπειρία καθώς έχει συμμετάσχει σε αρκετές διαιτησίες στο πλαίσιο των LCIA, ICC, SIAC, HKIAC, JCAA και LMAA.

Επιπλέον, συμμετέχει ως δικαστής στο Διεθνές Εμπορικό Δικαστήριο της Σιγκαπούρης (Singapore International Commercial Court) και ως μέλος του Εφετείου των Νήσων Κέιμαν (Cayman Islands Court of Appeal). Επίσης, είναι Καθηγητής Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου στο στο Πανεπιστήμιο Queen Mary (University of London - The Centre of Commercial Law Studies).

Η προγενέστερη δικηγορική του εμπειρία είναι επίσης εκτεταμένη. Ο Sir Bernard Rix ειδικευόταν στο διεθνές εμπορικό δίκαιο και στην διαιτητική επίλυση διαφορών. Διετέλεσε Πρόεδρος του Commercial Bar Association κατά την περίοδο 1992-1993.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr