Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Νίκος Γερασίμου

Ο Νίκος Γερασίμου είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και μέλος του ΔΣΠ.  Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής και σήμερα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Αποφοίτων. Δραστηριοποιείται στους τομείς του ναυτικού, εμπορικού και ενεργειακού δικαίου, καθώς και σε επενδυτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου, της Ελληνικής Ένωσης Ναυτιλιακών Δικηγόρων, Ταμίας στον Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών, Γενικός Γραμματέας στο Ελληνο-Αζέρικο Επιμελητήριο και μέλος σε μεγάλο αριθμό διμερών διεθνών Επιμελητηρίων. Επίσης, είναι μέλος στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, στο Propeller Club, στον Όμιλο Φίλων Λίμπερτυ, στον Όμιλο Φίλων της Ακαδημίας Αθηνών, και Νομικός Σύμβουλος στο Δ.Σ. της Helmepa και στο Δ.Σ. της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων. Έχει συγγράψει πάνω από 50 άρθρα και μελέτες ναυτικού, εμπορικού δικαίου και επενδύσεων που έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί στον ελληνικό και διεθνή ναυτιλιακό και νομικό τύπο. Τέλος, είναι μέλος του Τομέα Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας και από τους συντάκτες του ναυτιλιακού της προγράμματος.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr