Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Γιάννης Λυμπερόπουλος

Ο Γιάννης Λυμπερόπουλος είναι δικηγόρος τρίτης γενιάς καθώς και ο ιδρυτής του γραφείου “Liberopoulos Law Firm” και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά από το 1995. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε μάστερ (LL.M.) (στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο) από το Πανεπιστήμιο του Κεντ, της Αγγλίας.

Τα 24 έτη της επαγγελματικής του δραστηριότητας ασχολείται με υποθέσεις συμβουλευτικής, δικαστηριακής και εταιρικής – επιχειρηματικής δικηγορίας. Εξειδικεύεται στον τομέα των ακινήτων και στο Διεθνή Ιδιωτικό και Εταιρικό Φορολογικό Σχεδιασμό. Η πρακτική του στον τομέα των ακινήτων επικεντρώνεται σε ένα ευρύ αναπτυξιακό και επενδυτικό φάσμα στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σημαντικές υποθέσεις στις οποίες έχει έως σήμερα επιτυχώς αναμειχθεί αφορούν θέματα εξαγοράς και απόκτησης ακινήτων κάθε είδους και μορφής (οικιστικά, επαγγελματικά, βιομηχανικά και ξενοδοχειακά συγκροτήματα) στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Παρέχει τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες  σε νομικές οντότητες και ιδιώτες υψηλού πλούτου (Έλληνες και αλλοδαπούς) επί θεμάτων ενός ευρέως φάσματος διεθνούς φορολογικού σχεδιασμού και εταιρικού δικαίου, όπως π.χ. διασυνοριακές συγχωνεύσεις, και έχει συμμετάσχει συμβουλευτικά σε σημαντικό αριθμό Διοικητικών Συμβουλίων, εισηγμένων και μη εταιρειών.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr