Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Πολυχρόνης Τσιρίδης

Ο Πολυχρόνης Τσιρίδης είναι Δικηγόρος Πειραιώς, ασχολούμενος αποκλειστικά με τον χειρισμό ποινικών υποθέσεων. Συνέγραψε διδακτορική διατριβή με θέμα «ΤΑ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ» και  ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον βαθμό ΑΡΙΣΤΑ.  Είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και είναι Πρόεδρος των Πειθαρχικών Συμβουλίων των Δικηγόρων της περιφέρειας του Εφετείου Πειραιώς. Ο ΔΣΠ, τού απένειμε έπαινο για τη συμβολή του στην προαγωγή του ποινικού δικαίου και της επιστήμης του δικαίου γενικότερα και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος τόν τίμησε για την προσφορά του.

Έχει συμμετάσχει ως μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών διαφόρων ποινικών νομοσχεδίων, ως μέλος της Κεντρικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης από το 1997 και ως Εισηγητής σε δεκάδες εκδηλώσεις Δικαστικών Ενώσεων, Πανεπιστημίων, Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Χώρας επί θεμάτων ποινικού δικαίου. Έργα του ιδίου:

1. «Τα πτωχευτικά αδικήματα», διδακτορική διατριβή, Αθήνα 1995.
2. «Ποινική δικαιοδοσία στον θαλάσσιο χώρο και εγκλήματα τελούμενα επί πλοίου», Αθήνα 1998.
3. «Μελέτες  ποινικού δικαίου», Αθήνα 2001.
4.  «Διεθνείς Συμβάσεις», Αθήνα 2004 (Συνυπεύθυνος σειράς μετά του Ηλία Αναγνωστόπουλου και Νικολάου Λίβου)
5. «Ο νέος νόμος για την επιτάχυνση της ποινικής δίκης» (Ν. 3346/2005), Αθήνα 2005.
6. «Ο νέος Νόμος για το ξέπλυμα χρήματος (Ν 3691/2008)», Αθήνα 2009 
7. «Οι κίνδυνοι ποινικής εμπλοκής του δικηγόρου κατά την άσκηση της δικηγορίας», Αθήνα 2019.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr