Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Γιώργος Σκορίνης

Ο Γιώργος Σκορίνης είναι δικηγόρος Πειραιώς από το 2001. Έλαβε το πτυχίο του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια μεταπτυχιακό τίτλο στο διεθνές δίκαιο επιχειρήσεων (LL.M. in International Business Law) από το University College London του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Μετά την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε δικηγορική εταιρεία και αλληλασφαλιστικό οργανισμό στο Λονδίνου ξεκίνησε τη δικηγορία στο δικηγορικό Γραφείο Σκορίνη στον Πειραιά, του οποίου σήμερα είναι διαχειριστής εταίρος. Ασχολείται με υποθέσεις ναυτιλιακών και εμπορικών διαφορών καθώς και συμβουλευτικά σε υποθέσεις ναυτικού και ασφαλιστικού δικαίου, εμπορικών συμβάσεων και εταιρειών.

Είναι μέλος του ΔΣ και Ταμίας της Ελληνικής Ενώσεως Ναυτιλιακών Δικηγόρων καθώς και μέλος του ΔΣ και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ενώσεως Ναυτικού Δικαίου αλλά και μέλος σε άλλες επιστημονικές ενώσεις και επιτροπές. Επίσης είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά «Πειραϊκή Νομολογία», διαιτητής του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και συμμετέχει συχνά στις συνδιασκέψεις της Comite Maritime International. Συχνά συγκαταλέγεται μεταξύ των συνιστώμενων δικηγόρων στους διεθνείς νομικούς οδηγούς Chambers and Partners και Legal 500.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr