Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

In memoriam ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΟΥΤΣΟΦΙΟΥ

Με θλίψη και σεβασμό αποχαιρετούμε έναν από τους κορυφαίους δικηγόρους του Πειραιά και μέλος του Συλλόγου μας.

Ο Αντώνης Κουτσοφιός γεννήθηκε το 1956 και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών από την οποία αποφοίτησε με άριστα και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτικό Δίκαιο.

Επί σαράντα χρόνια, από το έτος 1982, ο Αντώνης Κουτσοφιός υπήρξε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και ξεχώρισε με την επιστημονική του γνώση, τη σεμνότητα, την ευθύτητα και την πραότητα του χαρακτήρα του.

Ασκήθηκε στο πλάι εκλεκτών συναδέλφων και συγκεκριμένα του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Τάκη Παπανικολάου, καθώς και του Παύλου Σαρλή, ενώ επί 30 συναπτά έτη υπήρξε πολύτιμος συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο Γωγιού-Νασίκα.

Σπουδαίος συνάδελφος, εξαίρετος νομομαθής, κόσμησε με την παρουσία του τον νομικό κόσμο της πόλης και της χώρας.

Υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ναυτικού Συνεδρίου που χρόνια τώρα διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και πολλές φορές εισηγήθηκε με επιστημονική ακρίβεια και αρτιότητα θέματα στον τομέα του Ναυτικού Δικαίου.

Εξειδικευμένος στο Ναυτικό και Ασφαλιστικό Δίκαιο, στήριξε ως διδάσκων-εισηγητής τα σεμινάρια ασκουμένων του Συλλόγου μας και, χάρη στην άριστη νομική του κατάρτιση, γενναιόδωρα συνέδραμε συναδέλφους του με συμβουλές επί περίπλοκων νομικών θεμάτων.

Οι νεότεροι συνάδελφοι έχουν να διδαχθούν πολλά και σημαντικά από την δικηγορία του Αντώνη Κουτσοφιού, την οποία άσκησε με αξιέπαινη φρόνηση, επαγγελματισμό και αξιοπιστία.

Στο νομικό περιβάλλον του Πειραιά και της Αθήνας θα λείψει ιδιαίτερα η επιστημονική του παρουσία και η ισχυρή προσωπικότητά του.

Η διαχρονική εκτίμηση της δικηγορικής οικογένειας θα συντροφεύει για πάντα την μνήμη του Αντώνη Κουτσοφιού.

Ηλίας Ι. Κλάππας

Πρόεδρος

Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr