Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Τρύφων Αλυκάτορας

Ο Τρύφων Αλυκάτορας είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αγίας Παρασκευής (Pierce College) με βαθμό Άριστα. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών (2002). Το ίδιο έτος έλαβε υποτροφία από την Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος για την επίτευξη υψηλότατων βαθμών κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Humboldt Βερολίνου για μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Ποινικού Δικαίου. Το 2004 έλαβε με βαθμό Άριστα τον μεταπτυχιακό τίτλο Legum Magister (LL.M.) του Πανεπιστημίου Humboldt Βερολίνου.

Από το 2005 τυγχάνει μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς ως μαχόμενος δικηγόρος, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στο Ναυτεργατικό, Ναυτικό, Εμπορικό και Αστικό Δίκαιο. Τυγχάνει μέλος του παγκόσμιου δικτύου δικηγόρων της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές ITF (International Transport Workers’ Federation). Επίσης συνεργάζεται με το διεθνές ερευνητικό νομικό κέντρο για τα δικαιώματα των ναυτικών SRI (Seafarers’ Rights International), που εδρεύει στο Λονδίνο.

Στο πλαίσιο του ερευνητικού του έργου έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα σχετιζόμενα με τα δικαιώματα των ναυτικών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει σειρά νομικών μελετών για το ναυτικό δίκαιο στον νομικό τύπο (Ναυτική Δικαιοσύνη, Πειραϊκή Νομολογία κα.). Ομιλεί άπταιστα την αγγλική και την γερμανική.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr