Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Πασχαλιά Πολιτσοπούλου-Τιμαγένη

Η Λίλη Πολιτσοπούλου-Τιμαγένη είναι εταίρος της Τιμαγένης Δικηγορικής Εταιρίας που εδρεύει στον Πειραιά και  ασχολείται, εκπροσωπώντας είτε τράπεζες είτε πλοιοκτήτες, με ναυτιλιακές συμβάσεις χρηματοδότησης και εξασφαλιστικών συμβάσεων δανειστών, μεταβίβασης δανείων και εξασφαλίσεων. Επίσης ασχολείται με συμβάσεις ναυπήγησης, ναύλωσης (συμπεριλαμβανομένης διαπραγμάτευσης ναυλοσυμφώνων μακράς διάρκειας ή ναυλώσεων πλοίου γυμνού), αγοραπωλησιών πλοίων νεότευκτων ή μεταχειρισμένων, διάλυσης πλοίων, με συμβάσεις κοινοπραξιών και συμφωνίες μετόχων καθώς και με την οργάνωση της εταιρικής  δομής ναυτιλιακών εταιριών, με την εγκατάσταση εταιριών ελληνικών και αλλοδαπών και την εγκατάσταση γραφείων στην Ελλάδα ξένων εταιρειών. Ακόμη ασχολείται με παροχή συμβουλών σε θέματα φορολογίας πλοίων και εσόδων από ναυτιλιακές δραστηριότητες, με συμβάσεις αγοραπωλησιών ακινήτων και μεταβιβάσεως περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με ναυτιλία.
.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών με μετεκπαίδευση στο Παρίσι στο Παν/μειο I της Σορβόννης και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών (D.E.A και D.E.S.U.P I)  στο ευρωπαϊκό και εταιρικό δίκαιο αντίστοιχα, με άσκηση σε δικηγορικό γραφείο στο Παρίσι και στον δικηγορικό σύλλογο Παρισίων. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στο Οικονομικό Παν/ειο Αθηνών (1980-1990) στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Επίσης είναι κάτοχος Πιστοποιητικού του Παν/μείου City of London Polytechnic στο ναυτικό και εξαγωγικό δίκαιο και έχει παρακολουθήσει εντατικό σεμινάριο του Κολλεγίου Αγία Αικατερίνη του Παν/μείου Οξφόρδης στο διεθνές οικονομικό δίκαιο καθώς και εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παν/μείου Harvard Law School στο Ευρωπαϊκό δίκαιο. Έχει επίσης παρακολουθήσει διάφορες διασκέψεις και colloquia της Διεθνούς Nαυτικής Επιτροπής (Comité Maritime International) που έλαβαν χώρα στην Σιγκαπούρη 2001, Bordeaux 2003, Vancouver 2004, Cape Town 2006, Αθήνα 2008, Αμβούργο 2014, Γένοβα 2017.


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr