Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σάς καλωσορίζουν με ιδιαίτερη χαρά στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Μετά από επανειλημμένες αναβολές, λόγω των απρόβλεπτων συγκυριών της προηγούμενης  διετίας, αποφασίστηκε ομόφωνα το Διεθνές Συνέδριο να διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου 2022, υπό το πρίσμα μίας συγκρατημένης, πλέον, αισιοδοξίας για τη σταδιακή υποχώρηση της πανδημίας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να συμπέσει η διεξαγωγή του Συνεδρίου και να συνεορταστεί με την εκατονταετηρίδα από την ίδρυση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (2021). Ο συμβολισμός ωστόσο παραμένει, καθώς η φετινή πραγματοποίησή του σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετηρίδας  του Συλλόγου μας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και Προέδρων, με στόχο να εξασφαλιστεί, αφενός, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και, αφετέρου, ο διαδραστικός επιστημονικός διάλογος, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η επαγγελματική συναναστροφή. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό με υβριδικό τρόπο (είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική παρουσία στον χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου).

Το θεματικό πλαίσιο «H προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά περιβάλλον» και το πρόγραμμα ακολουθούν τον αρχικό σχεδιασμό, με ορισμένες επιμέρους ανανεώσεις. Αναφορικά με τις πρωτότυπες μελέτες που έχουν υποβληθεί, αυτές θα αξιολογηθούν και θα απονεμηθούν τρία βραβεία Young Maritime Prizes. Ευελπιστούμε ότι ομιλητές, χορηγοί και σύνεδροι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριό μας.

 

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Ηλίας Ι. Κλάππας Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

 

                                                                                                          

 

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

Παναγιώτης Σαπουντζάκης

Ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης είναι μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Εκλέχτηκε στη Διοίκηση του Συλλόγου για πρώτη φορά το έτος 1984, έχει διανύσει τέσσερεις θητείες και ήδη διανύει την πέμπτη. Επί έξι έτη υπήρξε Ταμίας και στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος Πρόεδρος. Εχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών επί Οικουμενικής Κυβερνήσεως. Ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης είναι Δικηγόρος Παρ Αρείω Πάγω με κύρια ενασχόλησή του το εργασιακό και συνδικαλιστικό δίκαιο. Έχει διατελέσει, επίσης, νομικός σύμβουλος κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Σήμερα είναι εν ενεργεία νομικός σύμβουλος, μεταξύ άλλων, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά (Ε.Κ.Π.), του συνδικάτου λιμενεργατών της COSCO, του συνδικάτου των εργατοϋπαλλήλων στη Ναυπηγοεπισκευή και στο Μέταλλο.  Κατά την κορυφαία δίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», που διήρκεσε πλέον των 5 ετών, υπήρξε συνήγορος πολιτικής αγωγής των θυμάτων της. Ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης διετέλεσε  Πρόεδρος του ιστορικού Αθλητικού Συλλόγου «ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ».


Young Maritime Prize - Πειραιάς 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr