Τρύφων Αλυκάτορας

Ο Τρύφων Αλυκάτορας είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αγίας Παρασκευής (Pierce College) με βαθμό Άριστα. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών (2002). Το ίδιο έτος έλαβε υποτροφία από την Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος για την επίτευξη υψηλότατων βαθμών κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Humboldt Βερολίνου για μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Ποινικού Δικαίου. Το 2004 έλαβε με βαθμό Άριστα τον μεταπτυχιακό τίτλο Legum Magister (LL.M.) του Πανεπιστημίου Humboldt Βερολίνου.

Από το 2005 τυγχάνει μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς ως μαχόμενος δικηγόρος, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στο Ναυτεργατικό, Ναυτικό, Εμπορικό και Αστικό Δίκαιο. Τυγχάνει μέλος του παγκόσμιου δικτύου δικηγόρων της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές ITF (International Transport Workers’ Federation). Επίσης συνεργάζεται με το διεθνές ερευνητικό νομικό κέντρο για τα δικαιώματα των ναυτικών SRI (Seafarers’ Rights International), που εδρεύει στο Λονδίνο.

Στο πλαίσιο του ερευνητικού του έργου έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά ερευνητικά προγράμματα σχετιζόμενα με τα δικαιώματα των ναυτικών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει σειρά νομικών μελετών για το ναυτικό δίκαιο στον νομικό τύπο (Ναυτική Δικαιοσύνη, Πειραϊκή Νομολογία κα.). Ομιλεί άπταιστα την αγγλική και την γερμανική.


ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr