Λεωνίδας ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ

Ο Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Έλαβε Πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό (M.Sc.) στα Οικονομικά των Μεταφορών από το PCL του Λονδίνου. Είναι μέλος του Chartered Institute of Transport M.C.I.T.. Το 1996 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στην οποία υπήρξε Γραμματέας από τον Φεβρουάριο του 2000 έως τον Φεβρουάριο του 2003 και Ταμίας από τον Φεβρουάριο του 2003 έως τον Φεβρουάριο του 2012.

Esben POULSSON

O Esben Poulsson, Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS), εργάζεται στη ναυτιλιακή βιομηχανία για περισσότερα από 40 έτη. Για 20 συναπτά έτη εργάστηκε στην εταιρεία TORM σε ανώτατες διοικητικές θέσεις στο Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη, ενώ μετέπειτα μέχρι και το 2009 υπήρξε Προέδρος και του Διευθύνων Συμβούλος της TORM Singapore.

Souichirou KOZUKA

Ο Souichirou KOZUKA είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Gakushuin. Είναι απόφοιτος του Tokyo University (1992) και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (2007) από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Tomas HEIDAR

Tomas Heidar είναι δικαστής του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Δίκαιο της Θάλασσας (ITLOS) από το 2014. Είναι Πρόεδρος του τμήματος αλιείας από το 2017 και μέλος του ειδικού τμήματος διαφορών σχετικών με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ του Μαυρικίου και Μαλδίβες στον Ινδικό Ωκεανό.

Lorenzo SCHIANO DI PEPE

Ο Lorenzo Schiano di Pepe είναι Καθηγητής στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου της Γένοβα, όπου διδάσκει Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Θάλασσας. Παράλληλα, είναι διδάσκων του μαθήματος «Νομικές πτυχές της Υδρογραφίας» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Marine Geomatics” του Ιταλικού Ναυτικού Ινστιτούτου Υδρογραφίας.

Γιώργος ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ

Ο Γεώργιος Θεοχαρίδης είναι Τακτικός Καθηγητής Ναυτικού Δικαίου & Ναυτιλιακής Πολιτικής στο Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο (World Maritime University). Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω με δικαστηριακή πρακτική. Είναι κάτοχος LLM από το Πανεπιστήμιο Καίμπρητζ και Διδακτορικού Διπλώματος από τη Νομική Σχολή ΑΠΘ.

Vincent POWER

O Vincent Power είναι απόφοιτος του University College Cork (Distinguished Alumnus) και κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Είναι Επίκουρος Καθηγητής του University College Cork και Επισκέπτης Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου του Πανεπιστημίου Dalhousie στον Καναδά, ενώ παράλληλα διδάσκει στην Ιρλανδική Δικηγορική Ένωση. Είναι εταίρος της δικηγορικής εταιρείας A&L Goodbody, με ειδίκευση στο δίκαιο της ΕΕ, το δίκαιο ανταγωνισμού /αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ και της Ιρλανδίας, τον έλεγχο συγχωνεύσεων και το δίκαιο μεταφορών. Τα τελευταία 20 έτη έχει ενασχοληθεί με υποθέσεις ανταγωνισμού, ευρωπαϊκού δικαίου, κοινοπραξιών, ενώ τα τελευταία έτη έχει αναπτύξει ιδιαίτερη εμπειρία στα σχετικά με το Brexit νομικά ζητήματα. Το 2017 κέρδισε το βραβείο “ILO Client Choice Award” για την κατηγορία "EU Competition and Antitrust".

Βικτώρια ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η Βικτώρια Αθανασοπούλου είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος εμπορικού και ναυτικού δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Στη διατριβή της “Schiffsunternehmen und Schiffsüberlassungsverträge” που αφορά τις ναυτιλιακές εταιρείες και τις συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης, προσέγγισε με έναν νέο τρόπο το πλοίο ως επιχείρηση.

Πάνος ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Ο Πάνος Λασκαρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Brunschweig της Γερμανίας (Dept. of Internal Combustion Engines), κάτοχος M.Sc. στη Μηχανολογία από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Dept of Engineering), κάτοχος διπλώματος στη Ναυπηγική από το Royal Corprs of Naval Constructors (Ηνωμένο Βασίλειο) και μεταπτυχιακού τίτλου M.S.c. στη Ναυπηγική από το London University (University College).Το 1977, ίδρυσε τις εταιρείες Laskaridis Shipping Co. Ltd (Shipmanagers) και Lavinia Corporation (Shipoperators).

Barış SOYER

Ο Καθηγητής Soyer διευθύνει το Ινστιτούτο Διεθνούς Ναυτικού και Εμπορικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Swansea και είναι μέλος της Βρετανικής Ένωσης Ναυτικού Δικαίου, όπως και του Βρετανικού Συλλόγου Ασφαλιστικού Δικαίου.  Μεταξύ των δημοσιεύσεων του συγκαταλέγονται: Warranties in Marine Insurance (2001), Marine Insurance Fraud (2014) και αρκετά άρθρα δημοσιευμένα σε περιοδικά, μεταξύ άλλων στο Cambridge Law Journal, Law Quarterly Review, Edinburg Law Review, Lloyd’s Maritime & Commercial Law Quarterly, Journal of Business Law, Torts Law Journal και Journal of Contract Law. Το βιβλίο του Warranties in Marine Insurance βραβεύτηκε με το Cavendish Book Prize 2001, ενώ το 2002 του απονεμήθηκε το  Charitable Trust Book Prize από τον Βρετανικό Σύλλογο Ασφαλιστικού Δικαίου, για την συμβολή του στην βιβλιογραφία του ασφαλιστικού δικαίου. Επιπλέον, το βιβλίο του Marine Insurance Fraud βραβεύτηκε το 2015.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org