Λεωνίδας ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ

Ο Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Έλαβε Πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακό (M.Sc.) στα Οικονομικά των Μεταφορών από το PCL του Λονδίνου. Είναι μέλος του Chartered Institute of Transport M.C.I.T.. Το 1996 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στην οποία υπήρξε Γραμματέας από τον Φεβρουάριο του 2000 έως τον Φεβρουάριο του 2003 και Ταμίας από τον Φεβρουάριο του 2003 έως τον Φεβρουάριο του 2012.

Lars Robert PEDERSEN

O Lars Robert Pedersen είναι Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της BIMCO (Baltic and International Maritime Council) από το 2010. Είναι υπεύθυνος για τις τεχνικές και επιχειρησιακές δραστηριότητες της BIMCO, συμπεριλαμβανομένων όλων των τεχνικών και ναυτικών ζητημάτων στους τομείς του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ασφάλειας των πλοίων και της ναυσιπλοΐας. Είναι επίσης υπεύθυνος για τη δραστηριότητα της BIMCO αναφορικά με τις ρυθμιστικές εξελίξεις στη ναυτιλία σε διεθνές, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Την τελευταία δεκαετία, ο Lars Robert Pedersen έχει διατελέσει μέλος ομάδων εμπειρογνωμόνων του IMO, ενώ συμμετείχε και στη διευθύνουσα ομάδα του Οργανισμού για τη μελέτη αξιολόγησης της διαθεσιμότητας μαζούτ (IMO 2020). Επίσης, έχει προεδρεύσει του Συνεδρίου Motorship Propulsion & Emissions επί σειρά ετών. Πριν την ένταξή του στην BIMCO, υπήρξε επί 25 έτη στέλεχος του ναυτιλιακού ομίλου A.P. Moller-Maersk (APMM), όπου κατέλαβε πλήθος διευθυντικών θέσεων (Διευθυντής Ρυθμιστικών Υποθέσεων κ.ά.) και ενεπλάκη σε ρυθμιστικές υποθέσεις σε επίπεδο ΙΜΟ, καθώς και στην τεχνική διαχείριση του στόλου των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Tomas HEIDAR

Ο Tomas Heidar είναι δικαστής του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Δίκαιο της Θάλασσας (ITLOS) από το 2014. Είναι Πρόεδρος του τμήματος αλιείας από το 2017 και μέλος του ειδικού τμήματος διαφορών σχετικών με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ του Μαυρικίου και Μαλδίβες στον Ινδικό Ωκεανό.

Λία ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η Λία Αθανασίου είναι Καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου πρώτης βαθμίδας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάσκοντας κυρίως Ναυτικό Δίκαιο, Δίκαιο Ανταγωνισμού, Δίκαιο Εταιρειών και Κρατικές Ενισχύσεις. Επιπλέον, είναι Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εμπορικού Δικαίου στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Lorenzo SCHIANO DI PEPE

Ο Lorenzo Schiano di Pepe είναι Καθηγητής στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου της Γένοβα, όπου διδάσκει Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Θάλασσας. Παράλληλα, είναι διδάσκων του μαθήματος «Νομικές πτυχές της Υδρογραφίας» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Marine Geomatics” του Ιταλικού Ναυτικού Ινστιτούτου Υδρογραφίας.

Γιώργος ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ

Ο Γεώργιος Θεοχαρίδης είναι Τακτικός Καθηγητής Ναυτικού Δικαίου & Ναυτιλιακής Πολιτικής στο Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο (World Maritime University). Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω με δικαστηριακή πρακτική. Είναι κάτοχος LLM από το Πανεπιστήμιο Καίμπρητζ και Διδακτορικού Διπλώματος από τη Νομική Σχολή ΑΠΘ.

Vincent POWER

O Vincent Power είναι απόφοιτος του University College Cork (Distinguished Alumnus) και κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Είναι Επίκουρος Καθηγητής του University College Cork και Επισκέπτης Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου του Πανεπιστημίου Dalhousie στον Καναδά, ενώ παράλληλα διδάσκει στην Ιρλανδική Δικηγορική Ένωση. Είναι εταίρος της δικηγορικής εταιρείας A&L Goodbody, με ειδίκευση στο δίκαιο της ΕΕ, το δίκαιο ανταγωνισμού /αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ και της Ιρλανδίας, τον έλεγχο συγχωνεύσεων και το δίκαιο μεταφορών. Τα τελευταία 20 έτη έχει ενασχοληθεί με υποθέσεις ανταγωνισμού, ευρωπαϊκού δικαίου, κοινοπραξιών, ενώ τα τελευταία έτη έχει αναπτύξει ιδιαίτερη εμπειρία στα σχετικά με το Brexit νομικά ζητήματα. Το 2017 κέρδισε το βραβείο “ILO Client Choice Award” για την κατηγορία "EU Competition and Antitrust".

Βικτώρια ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η Βικτώρια Αθανασοπούλου είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος εμπορικού και ναυτικού δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Στη διατριβή της “Schiffsunternehmen und Schiffsüberlassungsverträge” που αφορά τις ναυτιλιακές εταιρείες και τις συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης, προσέγγισε με έναν νέο τρόπο το πλοίο ως επιχείρηση.

Iωσήφ ΤΣΑΛΑΓΑΝΙΔΗΣ

Ο επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τη δικαστική του πορεία ως δόκιμος Ειρηνοδίκης. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών με άριστα το 1976 και μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

George LELOUDAS

Ο George Leloudas είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Ινστιτούτου Διεθνούς Ναυτικού και Εμπορικού Δικαίου (IISTL) του Πανεπιστημίου Swansea από το 2011. Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων (LL.M) Εμπορικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο του Bristol (Αγγλία, 2002) και Αεροπορικού & Δικαίου του Διαστήματος από το Πανεπιστήμιο McGill (Μόντρεαλ, Καναδάς, 2003). Είναι επίσης κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) στο αεροπορικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Cambridge (Trinity Hall, 2009).

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr