Ηλίας Ι. Κλάππας

Γεννήθηκε το 1968 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το 9ο Γενικό Λύκειο Πειραιά. Σπούδασε στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές του πρώτος στη σειρά αποφοίτησής του. 

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και σπουδές, με υποτροφία, στο Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και στην Ιστορία της Λογοτεχνίας. 

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ. 

Έκανε πρακτική άσκηση στη Νομική Διεύθυνση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Νίκαια Αττικής. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά από το 1992, με διαρκή συμμετοχή στις Επιτροπές και τις δράσεις του Συλλόγου, όπως στη Συντακτική Επιτροπή του νομικού περιοδικού «Πειραϊκή Νομολογία», στην παράδοση Σεμιναρίων στο Αστικό Δίκαιο και την Πολιτική Δικονομία στους Ασκούμενους Δικηγόρους Πειραιά και στη διοργάνωση τακτικής εθελοντικής Αιμοδοσίας για τα μέλη του ΔΣΠ.

Έχει συγγράψει νομικές μελέτες και άρθρα και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια σε ζητήματα Διαδοχής Κρατών στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, κυρίως στις περιπτώσεις διαδοχής της  Σοβιετικής Ένωσης και της Γιουγκοσλαβίας. Επίσης, σε ζητήματα του Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Επιτροπής Βενετίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και της νομολογίας του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

Έχει ευρεία επιστημονική αρθρογραφία και συμμετοχή ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια σε θέματα Αστικού Δικαίου και Αστικής Ευθύνης Τροχαίων Ατυχημάτων.

Εκλεγμένος Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για τρεις συνεχόμενες θητείες (2008-2017).

Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά από τον Ιανουάριο 2022.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ρωσικά.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. 

 


ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr