Charles DEBATTISTA

Ο Charles Debattista είναι δικηγόρος και μέλος της εταιρείας 36 Group. Μέχρι το 2011 υπήρξε Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στο University of Southampton, ενώ μέχρι και σήμερα είναι Επισκέπτης Καθηγητής στη νομική σχολή του University College London. Έλαβε το προπτυχιακό  και μεταπτυχιακό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.  

Έχει πολυετή δικηγορική εμπειρία σε υποθέσεις ναυτικού και διεθνούς εμπορικού δικαίου, ναυλοσυμφώνων, ναυτιλιακών εγγραφών, εμπορικών συναλλαγών στη βάση των Incoterms (CIF, FOB), εγγυητικών επιστολών, διαχείρισης πλοίων και εν γένει εμπορικών συμβάσεων. Από το 2002 διορίζεται ως διαιτητής, έχοντας λάβει πλέον μέρος σε πάνω από 200 διαιτησίες. Κατά κανόνα συμμετάσχει σε διαιτησίες υπό την αιγίδα των LMAA, LCIA και ICC, όπως και σε ad hoc διαιτησίες. Επιπλέον, συγκαταλέγεται στον πίνακα αλλοδαπών διαιτητών του Κέντρου Διεθνούς Διαιτησίας της Σανγκάη (SHIAC).

Δημοσιεύει συστηματικά μελέτες και άρθρα σχετικά με τους τομείς εξειδίκευσής του, ενώ συνδέεται στενά με τη σύνταξη των COGSA 1992, Incoterms 2000 και 2010, UCP 600 και Singapore Sales Form.


ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληροφορίες Εγγραφές: Τζουλιάνα Μπέρμπερη

Τ: +30 210 3678967, E: juliber@nb.org

www.nb.org | www.nbcongress.gr